kedd, március 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.


Together-strong and safe

3. virtuális találkozó

cimlap

2020. december 16-án ismét Skype beszélgetést folytattunk a partneriskolákkal. Sajnos az a furcsa helyzet állt elő, hogy a dán és a ciprusi iskolákban digitális oktatás folyik, ezért velük nem tudtunk beszélgetni. A téma a karácsonyi szokások és jellegzetes hagyományok voltak.

Bővebben...

2. virtuális találkozó

cimlap

A dán partneriskolától minden iskola kapott egy rajzkészletet, amellyel akár 10 tanuló is egyszere tudott rajzolni. A novemberi feladatunk az volt, hogy minden iskolai készítsen rajzokat, majd a november 24-i Skpe beszélgetésen mutattuk be az elkészült alkotásokat. A rajzok témája bármi lehetett.

Bővebben...

1. virtuális találkozó

cimlap

2020. október 28-án volt az első virtuális találkozónk Bár nálunk őszi szünet volt, a gyerekek otthonról be tudtak csatlakozni a beszélgetésbe. A hosszú nyár után nagy öröm volt ismét látni a régi ismerős diáktársaikat, akikkel Magyarországon találkoztak. Meséltek egymásnak a nyárról, ami mindenhol máshogyan telt, mint eddig. Kicserélték élményeiket a régi Halloween rendezvényekről, az iskola bulikról, ami ebben az évben elmaradt.

Bővebben...

Kooperatív játékok

cimlap

A projekt egyik fő kitűzött célja, hogy kooperatív játékokkal, feladatokkal erősítsük a tanulók közötti együttműködést, kölcsönös tisztelete és megelőzzük esetleges kirekesztéseket. Minden partneriskola hat videóban mutatott be kedvelt és gyakran használt játékokat.

Bővebben...

Vírus és projekt

cimlap

Elkezdődött a tanév, sajnos azonban a vírushelyzet nem javult. A koordinátorokkal folyamatos megbeszéléseken egyeztetünk és dolgozunk a projekt folytatásán. Jelenleg egyik partnerországból sem érkeznek megnyugtató hírek. Az már bizonyossá vált, hogy a projekt csak online folytatható 2021. február 28-ig.

Bővebben...

A projekt folytatódik

CIMLAP

Megérkezett az engedély arra, hogy a projektet 2021. február 28-ig fejezhetjük be, így az áprilistól elmaradt feladatokat online tudjuk megvalósítani. A koordinátorok szeptemberi megbeszélésén meghatározzuk majd a további feladatokat, az új határidőket. 

Bővebben...

Elmaradt nemzetközi találkozó Spanyolországban

cimlap

Nagyon készültünk a zárómobilitásra Spanyolországba, hiszen ismét lehetőségünk adódott volna közösen dolgozni a partneriskolákkal. Sajnos a Covid-19 járvány közbeszólt és az utazást törölni kellett. Minden partneriskola digitális oktatásra váltott. A koordinátorok közötti megbeszélések folytatódtak, de a tanulók személyes találkozóját nem tudtuk megszervezni.

Bővebben...

Látogatás Cipruson

cimlap

2019. október 8-10-e között látogattunk el a ciprusi Agios Antonios Általános Iskolába. Az iskola Nicosia központjában, egy műemlék épületben helyezkedik el és a város legrégebbi iskolája.

Bővebben...

További cikkeink...

1. oldal / 2

Ki olvas minket?

Oldalainkat 41 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.