kedd, március 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.


Children in a Europe

Rákóczisok Hollandiában

cimlap

2017. január 29-én indult útjára a hét fős diákcsapat négy tanár kíséretében a "Children in a Europe of 2020" projekt keretében. Hollandiába, Steenwijkbe utaztunk. A repülőnk Eindhovenben szállt le, onnan vonattal utaztunk tovább, út közben láthattuk a különleges, mindent behálózó csatornarendszert, és szélmalmokat is megcsodálhattunk.

Bővebben...

Halló Európa!

cimlap2

Hatalmas élményben volt része a hetedik évfolyamos diákoknak múlt szerdán, amikor Skype-on keresztül angolul beszélgettek a ”Children in a Europe of 2020” című nemzetközi projektünk partneriskoláinak diákjaival...

Bővebben...

Spanos and the forty dragons

dragon1

Once upon a time there was a man who could grow neither a moustache nor a beard, and his name was Spanos, meaning the Beardless One. Spanos however used to boast that there was no-one braver than him in the whole wide world. One day, as he was bragging as usual, his fellow villagers said to him:  “If you go and defeat the forty dragons who’ve cut off the water coming to our village, we’ll finally believe that you’re as brave as you say you are.”


Bővebben...

Nemzetközi találkozó Dániában

cimlap2

2015. október 7-9-e között csaknem 1600 kilométert utaztam a dániai Yylland félszigetre, Galten-be Molnárné Földes Ágnes tagintézményvezető- helyettes asszonnyal, ahol iskolánkat képviseltük az új nemzetközi projekt első megbeszélésén.

Bővebben...

Egyszer volt, hol nem volt…

konyv

A „Children in a Europe of 2020” című nemzetközi iskolai pályázat feladata, hogy két év alatt hat mesét írjanak meg közösen a partneriskolák diákjai. A mesék hat fejezetét más-más ország fogja megírni és illusztrálni. Első feladatunk a finnországi iskola által küldött mese folytatása. A mese 2. fejezetének írásában és illusztrálásában az ötödik évfolyam diákjai vesznek részt, az elkészült fejezetet a hetedikesek fogják angol nyelvre lefordítani.

Bővebben...

Sammy and the mountain king

mountain king

Once upon a time there was a Lapp and his wife and a son named Sammy. They lived up in the north, near by the lake Teno, a place called Ailigas. Ailigas is a place of bright stars, high hills, very white snow and colorful northern lights. Sammy’s family lived in the tent made of reindeer’s skin.

Bővebben...

CHILDREN IN A EUROPE OF 2020

cimlap

It is a Project that will last 2 years and involves schools from Holland, Denmark, Cyprus, Finland, Hungary and Spain. Most of children in this Project come from disadvantaged backgrounds and all schools have lots of things in common, that is the main reason of the partnership.

Bővebben...

Gyerekek 2020 Európájában

cimlap

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egy kétéves Erasmus+ iskolai partnerségi projekt magyar nyertese. A projektben öt európai partneriskolával dolgozunk majd együtt. Az elnyert támogatás összege: 20.165 euró. A két év alatt rákóczis tanárok és tanulók utaznak majd a partneriskolákba, ahol majd tanórákat látogatnak, megbeszélik és értékelik a projekt aktuális eredményeit, közös szabadidős programokon, kirándulásokon találkoznak a tanárok és a diákok egymással.

Bővebben...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.