hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Második mobilitás Izlandon

Iskolánk Erasmus+ KA3 stratégiai pályázatának keretében 2019. február 19-21-e között látogattunk el az izlandi partneriskolába Reyjkavikba Majsai Mária tanárnővel, ahol a koordinátorok megbeszélték a projekt következő feladatait.

IMG 8495

A délelőtti találkozókon Thorlakur Helgi Helgason professzor előadásából megismertük az izlandi iskolákban eredményesen alkalmazott Olweus módszert, amelyet az iskolai agresszió megelőzésére alkalmaznak hatékonyan.

IMG 20190221 160653

A módszer lényege, hogy a tanulók és a szülők számára is több felkészítő foglalkozást tartanak már az óvodában is, ahol olyan nevelési módszereket, kooperatív technikákat gyakorolnak, amelyek segítségével a felmerülő problémákat eredményesen tudják kezelni. Az iskolai szünetekben az idősebb tanulók játékokat szerveznek a kisebbek számára.

IMG 8532

Délután ellátogatunk az Izlandi Egyetem Visindasimja elnevezésű kiállítására, ahol érdekes természettudományos kísérleteket próbáltunk ki. Este egy helyi étterembe megkóstolhattuk a jellegzetes izlandi halételeket.

IMG 8537

A következő délelőtt ismét a projekt feladatain dolgoztunk, előkészítettük a magyarországi látogatást.

IMG 20190219 095946

A látogatás utolsó napján az utolsó egyeztetés után lehetőségünk nyílt arra, hogy körbeutazzuk az Arany Gyűrű útvonalát, amely során megnéztük a nagy Gejzírt, a Gulfoss vízesést és a Thingvellir Nemzeti Parkot, ahol 930-ban a világ első parlamentjét alapították. A látvány lenyűgöző volt. Este a búcsúvacsora az egyik izlandi koordinátor lakásán volt, ahol bepillantást nyertünk egy izlandi család mindennapi életébe.

IMG 20190221 132528

A következő találkozó Magyarországon lesz áprilisban, ahol minden partneriskolából tanulók és tanárok érkeznek az első tanulási/tanítási/képzési tevékenységekre, ahol először dolgoznak együtt a résztvevők a projekt feladatain. A találkozóról a honlapon fogunk beszámolni.

IMG 20190221 142313

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.