hétfő, június 17, 2019
image image image image image image image image
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK

18.12.15.

Adventi koncert a Nagytemplomban

Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen.

DSC00059

A dalok között felcsendült a Sulidal, a Csoda nélkül, a Little Drummer Boy, az Add tovább, a Karácsonyi álom és a Polar Expressz című film egyik betétdalának feldolgozása is.

DSC00129

Ezen kívül egy gyönyörű előadást hallhattunk Várdai Maja 8. osztályos tanulótól, aki az elsodró erejű Halleluja című éneket adta elő.

maja

Szólót énekelt még: Lőrincz Katica 8. osztályos tanuló, valamint az iskola két tanárnője: Talapka Renáta angol nyelvtanárnő és Szentendrei Kira magyar és dráma tagozatos tanárnő.

DSC00118

Monic Wilde adventi történetét az 5. osztályos Csóka Fanni adta elő, aki az iskola mesemondó versenyének győztese.

DSC00085

A felkészítésben részt vett Polgár Leona is az iskola német szakos tanárnője.

DSC00181

Adventi várakozás nem múlhatott el Ady Endre Karácsony című verse nélkül. Adler Kende 6. osztályos tanuló adta ajándékba ezt a költeményt.

DSC00137

Felcsendült még két kánon is: elsőként egy ómagyar eredetű házról-házra énekelt karácsonyi kolinda dallam, és egy német orgonista Ludwig Ernst Gebhardi műve, címe: Glória szálljon a mennybe fel.

DSC00181

Ezzel a meghitt koncerttel kívánt a hallgatóságnak minden szereplő áldott karácsonyt!

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
Ma, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.