szombat, január 19, 2019
image image image image image image image image
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...
Kölyökatlétika verseny Január 16-án szerdán került megrendezésre a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. Idén az Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Tündérkert, a Teknősvár, és a Hosszú utcai óvoda gyermekei vettek részt foglalkozásunkon. Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat iskolánk két negyedikes diákja mutatta be az ovisoknak.
Nálunk forgatott az M1 Nálunk forgatott a helyi televízió, és az országos médiában is megjelentünk (M1). Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapokban az egészséges életmódra való nevelés...
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

18.12.15.

Adventi koncert a Nagytemplomban

Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen.

DSC00059

A dalok között felcsendült a Sulidal, a Csoda nélkül, a Little Drummer Boy, az Add tovább, a Karácsonyi álom és a Polar Expressz című film egyik betétdalának feldolgozása is.

DSC00129

Ezen kívül egy gyönyörű előadást hallhattunk Várdai Maja 8. osztályos tanulótól, aki az elsodró erejű Halleluja című éneket adta elő.

maja

Szólót énekelt még: Lőrincz Katica 8. osztályos tanuló, valamint az iskola két tanárnője: Talapka Renáta angol nyelvtanárnő és Szentendrei Kira magyar és dráma tagozatos tanárnő.

DSC00118

Monic Wilde adventi történetét az 5. osztályos Csóka Fanni adta elő, aki az iskola mesemondó versenyének győztese.

DSC00085

A felkészítésben részt vett Polgár Leona is az iskola német szakos tanárnője.

DSC00181

Adventi várakozás nem múlhatott el Ady Endre Karácsony című verse nélkül. Adler Kende 6. osztályos tanuló adta ajándékba ezt a költeményt.

DSC00137

Felcsendült még két kánon is: elsőként egy ómagyar eredetű házról-házra énekelt karácsonyi kolinda dallam, és egy német orgonista Ludwig Ernst Gebhardi műve, címe: Glória szálljon a mennybe fel.

DSC00181

Ezzel a meghitt koncerttel kívánt a hallgatóságnak minden szereplő áldott karácsonyt!

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Ma, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.