péntek, április 26, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.

23.05.03.

Fenntarthatósági Témahét

Fenntarthatósági Témahét (2023. április 24 – április 28.)

01 02 03

A Fenntarthatósági Témahét programjainak célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a globális környezeti problémákra és a fenntarthatóságra, valamint alakítsa a környezet- és természetbarát szemléletet. A témahét keretében április 27-én a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei tartottak vetítéssel egybekötött előadást a felső tagozatos tanulóknak, a biodiverzitásról, a fajok változatosságáról. Az előadás felhívta a figyelmet ennek fontosságára, hiszen az élőlények sokfélesége biztosítja a fajok fennmaradását és végső soron az ember létét is.

DSC06711

A biodiverzitás az evolúció során megszerzett változatosság, ami lehetővé teszi az élőlények alkalmazkodását a környezet változásaihoz. Ezt a biológiai sokféleséget több tényező is befolyásolja, természetes és mesterséges okok egyaránt (jégkorszakok, hőmérsékletváltozás, éghajlatváltozás, természeti katasztrófák, népességrobbanás, emberi tevékenységek (ipar, közlekedés, mezőgazdaság, külszíni bányászat, élőhelyek pusztítása, erdőirtás, környezetszennyezés). A különböző káros hatások miatt sérülnek a természetes életközösségek. Az idők folyamán már sok faj kipusztult, eltűnt a Föld élővilágából, ezért napjainkban egyre fontosabb cél a környezetvédelemben: a biodiverzitás megóvása, védelme.

DSC06752

Kiderült, hogy miért fontos a körülöttünk lévő természetben az élőlények sokfélesége, változatossága, és hogy mekkora felelőssége van ennek fennmaradásában az embernek. A Kárpát – medence biodiverzitása a medencét övező hegyvidékek jóvoltából gazdag terület, ezért hazánkban fontos feladat e sokféleségnek, természeti értéknek a megőrzése és a bennszülött (csak az adott helyen élő) fajok védelme.

DSC06701

A programon 42 tanuló: 6.a, 6.b osztályosok és zöldkörösök vettek részt. Sok érdekes és hasznos ismeretet szerezhettek. A foglalkozás interaktív játékkal kezdődött és záródott, melyben az érdeklődő diákok aktívan vettek részt, ügyesen megoldották a feladatokat.

DSC06803

Köszönjük a Kiskunsági Nemzeti Park kecskeméti Természet Háza munkatársainak a közreműködést, az érdekes, színes előadást.

DSC06799

Fotók az előadásról: Borsos Andrea          Szöveg: Milkovicsné Gombás Gabriella

Ki olvas minket?

Oldalainkat 176 vendég böngészi
Ma, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.