hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.12.14.

Pályaorientációs Nap

Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.

DSC05442

A szakmák, foglalkozások megismertetése így most tanáraink segítségével történt, valamint sok anyagot, kis videókat, teszteket kaptunk a középiskoláktól is.

DSC05453

Az alsó tagozatban nagyon népszerű volt az „Amerikából jöttem, mesterségem címere” elnevezésű játék.

DSC05463

A régi szakmákat bemutató kisfilmek is tetszettek a gyerekeknek.

DSC05467

Mi leszel, ha nagy leszel? Sokszor hangzik el ez a kérdés már az óvodában.

DSC05480

Diákjaink sok szép rajzot készítettek, melyen megörökítették leendő foglalkozásukat.

DSC05488

A szülők foglalkozása is mindig érdekes és izgalmas. Most sajnos nem tudtuk őket fogadni, de ennek ellenére a gyerekek szívesen mesélték el szüleik munkáját.

DSC05504

A régi mesterségek is sorra kerültek. A tanulók sok esetben még a nagyobbak sem tudják, mit rejt magában egy-egy régi szakma. Sajnos sok ezek közül már veszendőben van, hiszen nincs iskolai képzés rá és a régi szakemberek, akik tovább adhatnák a tudást már nagyon kevesen vannak.

DSC05513

A felső tagozatban már komolyabban kell venni a továbbtanulásra való felkészülést. A diákok többsége nem tudja, mi szeretne lenni, milyen munkában tudná elképzelni magát. Ebben tud segíteni a pályaorientációs nap, amikor bemutatásra kerülnek a továbbtanulásra alkalmas intézmények.

DSC05514

A felsősök körében korosztálytól függetlenül nagy sikert aratott az Activity játék. Diákjaink önfeledten játszottak, az ismert szakmákat gyorsan kitalálták, de a régebbi mesterségekkel már nem volt olyan könnyű dolguk. Több esetben komoly fejtörést okozott az elmutogatásuk.

DSC05521

Szakmaismertető filmek is levetítésre kerültek, az iskolák bemutatkozó kis videóit nézték meg, valamint az iskolák honlapjaival ismerkedtek tanulóink.

DSC05523

A játék egy kicsit komolyabb formában folytatódott. Szakmakvíz, pályaválasztási szókeresők, rejtvények formájában.

DSC05541

Az önismereti foglalkozások sem maradhattak el, a pályaorientációs tanácsadó oldalakat is felkeresték a diákok tanáraik segítségével.

DSC05542

A pályaválasztási napon mindenki jól érezte magát, a programokon felszabadultan vettek részt diákjaink. A cél, hogy megismerjék önmagukat, terveikhez közelebb kerüljenek, ha nem is mindenkinél sikerült, de az iskolák és az ott megszerezhető szakmák bemutatásával közelebb hoztuk őket ahhoz az úthoz, ami elvezeti őket álmaik megvalósításához.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 41 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.