kedd, március 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

18.10.05.

A Zene Világnapja Balázs Jánossal

A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Néhány érdekesség Balázs János életéből:

DSCN0177

2002-ben 13 évesen (általános iskola 7. osztálya) felvételt nyert a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába. Az egyetemi évek alatt sem tétlenkedett, hat nemzetközi zongoraverseny győztese lett. 2006-ban jelent meg szólólemeze. 2007-ben debütált a Zeneakadémia Nagytermében, nagy sikerrel, majd ugyanebben az évben mutatkozott be a Kyoto-i Nemzetközi Fesztiválon. 2010-ben egy turné keretében 16 hangversenyen eljátszotta Chopin összes zongoraművét, amiért a Lengyel Köztársaság kitűntette. 2011-ben megkapta a fiatal művészeknek járó legnagyobb elismerést, a Junior Príma Primissima Díjat. 19 ország művészei közül az Európai Koncerttermek Közössége neki ítélte a Rising Star Díjat.

DSC01601

Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője.

DSC01677

2016-ban és 2017-ben is a Bazilika előtt egyedülálló szabadtéri zongoraestet adott, amely bebizonyította, hogy a klasszikus zene képes több mint 10.000 ember számára élményt okozni. A hallgató nem csupán pillanatnyi élmény részese lesz, hanem maradandó értéket vihet magával.

DSC01705

Balázs János szívén viseli a komolyzene és a gyerekek kapcsolódását, művészetével, egyéniségével hat azokra, akik hallgatják zenei játékát. Olyan lelkesen beszél a zenéről és mutatja be hangszerét a zongorát, hogy aki eddig nem szerette ezt a zenei műfajt az is megkedveli.

A gyerekeknek tartott ingyenes klasszikus zenei ismeretterjesztő koncertjei mindig teltházasok. Iskolánk és a Kecskeméti iskolák diákjai abban a megtiszteltetésben részesülhettek, hogy ezen a napon személyesen is találkozhattak Balázs Jánossal és saját fülükkel és szemükkel is megtapasztalhatták a zongoraművész virtualitását. A hangszerbemutató koncert alkalmával a gyerekek megismerhették a zongorát. A művész úr bemutatta a gyerekeknek kívülről és belülről is ezt a hangszert. Játékos formában közelítette meg a komolyzenét.

DSC01896

Iskolánk diákjaiból álló kis csapat a háttérben alkotott, miközben Balázs János zongorázott. A rajzok a pillanatnyi benyomások, érzelmek a zene által bennük alakult gondolatok kivetítése volt. A diákokat annyira megfogta a zene, hogy csak úgy siklottak a kréták a papíron. Gyönyörű alkotások születtek.

Rück Renáta 6. d osztályos tanuló kísérete nem más, mint Balázs János zongoraművész volt, aki egy népdalcsokrot adott elő.( Bujdosik az árva madár, Házunk előtt, Tizenhárom fodor van a szoknyámon)

DSCN0205

Iskolánk Nagy kórusa Lajos Péterné Kákonyi Réka énektanár-karvezető vezetésével a Hogyha nékem Laci bátyám című népdalt énekelték el. A közönséget is megénekeltették, ennek a dalnak a refrénjét ők is énekelték.

DSC01948

A hangszerbemutató koncerten egy másik hangszert is megismerhettünk. Lopez-Filkorn Yazmin Adriana iskolánk tanulója gitáron adott elő egy Bartolome Calatayud spanyol darabot.

DSCN0227

A programba a Magyar Televízió is bekapcsolódott néhány percre, a Zene Világnapjához kapcsolódóan, élő adásban közvetítették a rendezvényt iskolánk sportcsarnokából.

A közös zenei élmények után Balázs János autogramot osztott. A lelkes közönség nagy izgalommal várta a személyes találkozást, ha még csak egy pár pillanatra is. Néhány diáknak még egy közös fotóra is sikerült rávennie a művészurat.

Köszönjük Balázs Jánosnak, hogy elfogadta a meghívásunkat és ilyen felejthetetlen élménybe részesített bennünket!

DSCN0071

Köszönjük a Bólyai János Gimnázium segítségét, akik erre az alkalomra felajánlották iskolánknak, illetve Balázs Jánosnak a Yamaha versenyzongorájukat!

Köszönjük azoknak a kedves vendégeknek, akik elfogadták a meghívásunkat és együtt ünnepelték velünk és Balázs János zongoraművésszel a Zene Világnapját!

DSCN0177

szöveg-fotók

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.