hétfő, február 19, 2018
image image image image image image image image
Nyílt nap leendő elsős gyerekeknek 2018. február 6-án és 7-én megemelkedtek az osztálylétszámok iskolánkban az első három órán. Mosolyogva, kissé megilletődötten érkeztek apró „iskolások” az épületbe szüleikkel, hogy megnézzék, hogyan sajátítják el a bölcs gondolatokat a nagyobb gyerekek.
Szabadidős foglalkozás 02.07. Február 7-én Szabadidős Foglalkozásokra vártuk a kis óvodásokat. Az ovisok egyik csoportja szivacskézin vett részt, melyen különböző erősségű, játékos feladatokat hajtottak végre. A kicsik figyeltek egymásra és a tanító instrukcióira is. Mind a sorjátékokat, mind a páros feladatokat a gyerekek nagy koncentrációval hajtották végre. Már most látszik milyen ügyesen bánnak a labdával.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2018. február 24-én 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Óvodás Kölyökatlétika Verseny Idén január 17-én szerdán került sor erre a rendezvényre, melyen 7 óvoda vett részt. Az Árpádvárosi, a Pálmácska, a Széchenyi sétányi, a Szivárvány, a Hosszú utcai, a Teknősvár és a Bíró Lajos utcai óvoda gyermekei nagy lelkesedéssel vonultak be sportcsarnokunba.
Nyílt napjaink Ezennel közhírré tétetik és kidoboltatik, hogy 2018. február 6-7-én iskolánk NYÍLT NAPOT rendez a nagycsoportos óvodásoknak, leendő elsősöknek és szüleiknek! Az 1-2. órában a leendő elsős tanító nénik tartanak magyar, matematika, környezetismeret, rajz órákat, melybe a kicsik is bekapcsolódhatnak és aktív részesei lehetnek. A 3. órában irányultsági – angol, német, testnevelés – órákon lehet részt venni.
Bozsik Program 3-4. évf. Télen sem szünetel a Bozsik Program. A sport rendezvény sorozat keretében az III-IV. évfolyam diákjai barátságos mérkőzést játszottak a Kertvárosi, a Református és a Corvin Mátyás Általános iskola tanulóival. A lényeg nem a győzelem, hanem az önfeledt játék volt. Ettől függetlenül mindenki beleadta a legjobb tudását.
Sulikuckó 01.17. Január 17-én a Rákóczis Szerdák keretén belül, az óvodások az idei évben már második alkalommal vehettek részt az Iskolaváró Sulikuckón. Az óvodások egyik csoportja anyanyelvi foglalkozáson vett részt, melyhez egy kis színezés is társult, így vidám hangulatban készültek a kismalacok, aminek ki kellett találni milyen színe legyen.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.


Petőfi Sándor Városi Szavalóverseny

Iskolánk idén is a hagyományokhoz híven 2017. március 9-én megrendezte a Petőfi Sándor városi szavalóversenyt. Rendezvényünk  a város március 15-i programsorozatához kapcsolódik.

DSC01849

A zsűri tagjai voltak: Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere, Pintér Lajos költő, Hegedűs Zoltán a Kecskeméti Katona József Színház színművésze.

A műsort a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kiskórusa, valamint Lőrincz Katica 6.d osztályos tanuló adta.

DSC01855

A diákok a város különböző iskoláiból érkeztek, összesen 24 versmondó szerepelt.

DSC01863

A versenyen a következő tanulók szereztek helyezést:

DSC01869

5-6. korcsoport

                    név                                                   iskola                                                   felkészítő tanár

1. Hamza Máté                           Kecskeméti Református Általános Iskola    Szondiné Asztalos Éva

 vers: Szeget szeggel

2. Fazakas Bendegúz                 Kecskeméti Református Általános Iskola    Félixné Oravecz Márta

vers: A Tisza

3. Kovács Márk                           Petőfi Sándor Gyakorló Ált. Isk. és Óvoda   Horváth Júlia

vers: Van-e mostan olyan legény

DSC01889

7-8. korcsoport

1. Rácz Dzsenifer                        Damjanich János Ált. Isk.                                Simonné Tóth Ildikó

vers: A vén zászlótartó

2. Tanco Chyntia                         Móra Ferenc Általános Iskola                         Tomek Mária

 vers:Az őrült

3. Héjas Árpád                             Damjanich János Ált. Isk.                               Simonné Tóth Ildikó

vers: Hortobágyi kocsmárosné

DSC01912

Mindenkinek gratulálunk és várjuk a szavalókat jövőre is!

DSC01917

Borsos Andrea

DSC01982

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Ma, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.