csütörtök, május 24, 2018
image image image image image image image image
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Meghívó leendő elsősöknek Ezúton szeretnénk meghívni az iskolánkba jelentkezett leendő elsős tanulókat, szüleiket és testvéreiket a 2018. április 21-én 9 órakor kezdődő iskolánk névadójának tiszteletére rendezett felvonulásunkra. Indulás az iskola elől.
Tavaszi papírgyűjtés Ebben a félévben is lesz papírgyűjtés értékes nyereményekért.
Időpont: 2018. április 25. (szerda) 7:00-16:00
Helyszín: a nagyudvar

Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Beiratkozás az iskolánkba Iskolánkba 2018. április 12-én csütörtök 8 – 19 óra, és április 13-án pénteken 8 – 19 óra között lehet beiratkozni. Beiratkozási szándékát előre jelezheti személyesen vagy emailban...
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Petőfi Sándor Városi Szavalóverseny

Iskolánk idén is a hagyományokhoz híven 2017. március 9-én megrendezte a Petőfi Sándor városi szavalóversenyt. Rendezvényünk  a város március 15-i programsorozatához kapcsolódik.

DSC01849

A zsűri tagjai voltak: Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere, Pintér Lajos költő, Hegedűs Zoltán a Kecskeméti Katona József Színház színművésze.

A műsort a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kiskórusa, valamint Lőrincz Katica 6.d osztályos tanuló adta.

DSC01855

A diákok a város különböző iskoláiból érkeztek, összesen 24 versmondó szerepelt.

DSC01863

A versenyen a következő tanulók szereztek helyezést:

DSC01869

5-6. korcsoport

                    név                                                   iskola                                                   felkészítő tanár

1. Hamza Máté                           Kecskeméti Református Általános Iskola    Szondiné Asztalos Éva

 vers: Szeget szeggel

2. Fazakas Bendegúz                 Kecskeméti Református Általános Iskola    Félixné Oravecz Márta

vers: A Tisza

3. Kovács Márk                           Petőfi Sándor Gyakorló Ált. Isk. és Óvoda   Horváth Júlia

vers: Van-e mostan olyan legény

DSC01889

7-8. korcsoport

1. Rácz Dzsenifer                        Damjanich János Ált. Isk.                                Simonné Tóth Ildikó

vers: A vén zászlótartó

2. Tanco Chyntia                         Móra Ferenc Általános Iskola                         Tomek Mária

 vers:Az őrült

3. Héjas Árpád                             Damjanich János Ált. Isk.                               Simonné Tóth Ildikó

vers: Hortobágyi kocsmárosné

DSC01912

Mindenkinek gratulálunk és várjuk a szavalókat jövőre is!

DSC01917

Borsos Andrea

DSC01982

Ki olvas minket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
Ma, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.