péntek, november 16, 2018
image image image image image image image image
Adventi koncert A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola NAGYKÓRUSA tisztelettel vár minden érdeklődőt ADVENTI KONCERTJÉRE Időpont: 2018. december 14. péntek 16:30 Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom Közreműködik: Iskolánk nagykórusa, szólóénekesek Művészeti vezető: Lajos Péterné Kákonyi Réka
Mesemondó Verseny Idén is megrendezésre került november 8-án az iskolai Mesemondó Verseny az 5-6. évfolyamos tanulók között. A megmérettetésre sok vicces és tanulságos mesét hoztak magukkal a gyerekek, amit nagy beleéléssel, szép kiejtéssel, ahol a szöveg megkövetelte tájszólásban adtak elő.
Fotópályázat Ugye te is szeretsz jót cselekedni? De mit jelent számodra a jó cselekedet? Készíts róla egy fényképet! A legjobb, legötletesebb, legmeghatóbb fotókból kiállítás szervezünk az iskolában!
Október 23-i megemlékezés 2018. október 23-án a városi ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra került sor. Az emlékező beszédet Dr. Boross Péter volt miniszterelnök a Szabadságharcosokért Közalapítvány Elnöke mondott. A városi emlékműsort iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8. b osztálya tartotta.
1956-ra emlékeztünk Az ünnepi emlékműsorban a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának 8.b osztályos diákjainak előadásával kezdődött. Bemutatták az 1956. október 23-tól november 4-ig történteket. Játékukban eredeti hangfelvételeket és modern zenéket ötvöztek. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Petőfi Sándor Városi Szavalóverseny

Iskolánk idén is a hagyományokhoz híven 2017. március 9-én megrendezte a Petőfi Sándor városi szavalóversenyt. Rendezvényünk  a város március 15-i programsorozatához kapcsolódik.

DSC01849

A zsűri tagjai voltak: Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere, Pintér Lajos költő, Hegedűs Zoltán a Kecskeméti Katona József Színház színművésze.

A műsort a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kiskórusa, valamint Lőrincz Katica 6.d osztályos tanuló adta.

DSC01855

A diákok a város különböző iskoláiból érkeztek, összesen 24 versmondó szerepelt.

DSC01863

A versenyen a következő tanulók szereztek helyezést:

DSC01869

5-6. korcsoport

                    név                                                   iskola                                                   felkészítő tanár

1. Hamza Máté                           Kecskeméti Református Általános Iskola    Szondiné Asztalos Éva

 vers: Szeget szeggel

2. Fazakas Bendegúz                 Kecskeméti Református Általános Iskola    Félixné Oravecz Márta

vers: A Tisza

3. Kovács Márk                           Petőfi Sándor Gyakorló Ált. Isk. és Óvoda   Horváth Júlia

vers: Van-e mostan olyan legény

DSC01889

7-8. korcsoport

1. Rácz Dzsenifer                        Damjanich János Ált. Isk.                                Simonné Tóth Ildikó

vers: A vén zászlótartó

2. Tanco Chyntia                         Móra Ferenc Általános Iskola                         Tomek Mária

 vers:Az őrült

3. Héjas Árpád                             Damjanich János Ált. Isk.                               Simonné Tóth Ildikó

vers: Hortobágyi kocsmárosné

DSC01912

Mindenkinek gratulálunk és várjuk a szavalókat jövőre is!

DSC01917

Borsos Andrea

DSC01982

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Ma, Ödön napja van. Holnap Hortenzia és Gergő napja lesz.