péntek, november 16, 2018
image image image image image image image image
Adventi koncert A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola NAGYKÓRUSA tisztelettel vár minden érdeklődőt ADVENTI KONCERTJÉRE Időpont: 2018. december 14. péntek 16:30 Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom Közreműködik: Iskolánk nagykórusa, szólóénekesek Művészeti vezető: Lajos Péterné Kákonyi Réka
Mesemondó Verseny Idén is megrendezésre került november 8-án az iskolai Mesemondó Verseny az 5-6. évfolyamos tanulók között. A megmérettetésre sok vicces és tanulságos mesét hoztak magukkal a gyerekek, amit nagy beleéléssel, szép kiejtéssel, ahol a szöveg megkövetelte tájszólásban adtak elő.
Fotópályázat Ugye te is szeretsz jót cselekedni? De mit jelent számodra a jó cselekedet? Készíts róla egy fényképet! A legjobb, legötletesebb, legmeghatóbb fotókból kiállítás szervezünk az iskolában!
Október 23-i megemlékezés 2018. október 23-án a városi ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra került sor. Az emlékező beszédet Dr. Boross Péter volt miniszterelnök a Szabadságharcosokért Közalapítvány Elnöke mondott. A városi emlékműsort iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8. b osztálya tartotta.
1956-ra emlékeztünk Az ünnepi emlékműsorban a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának 8.b osztályos diákjainak előadásával kezdődött. Bemutatták az 1956. október 23-tól november 4-ig történteket. Játékukban eredeti hangfelvételeket és modern zenéket ötvöztek. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Alapítványi Bál

Tisztelt szülők, leendő elsős szülők, volt rákóczisok, kedves ismerősök!

Örömmel tudatjuk, hogy iskolánkban idén is megrendezésre kerül az Alapítványi – bál.

fotok 01

A bőséges vacsorát a Hollogasztro Kft. készíti.

Időpont: 2017.02.25. 19.00

Helyszín: iskolánk aulája

fotok 03

Téma: Táncdalfesztivál  60-as évek

Dj Pénzes szórakoztatja a közönséget, kívánságaik teljesítésével.

fotok 04

A műsort iskolánk diákjai és a pedagógusok adják a 60-as évek Táncdalfesztiváljai hangulatában.

Éjfél után tombolahúzás, várjuk szíves felajánlásaikat.

fotok 05

Szeretnénk a résztvevők számát növelni azzal, hogy az az osztály, ahonnan a legtöbb szülő eljön 30.000 Ft osztálykirándulás – hozzájárulást kap. A második 20.000 Ft-ot a harmadik 10.000 Ft-ot.

fotok 08

Szeretettel várjuk a 60-as évek Táncdalfesztiváljainak jelmezes fellépőit (Szécsi Pál, Kovács Kati…)

fotok 06

Nagyon jó szórakozást kívánunk mindenkinek, kérjük részvételükkel támogassák alapítványunkat, ezáltal az iskolánkat.

Hajrá Rákóczi!!!

Üdvözlettel:

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány Kuratóriuma 

fotok 07

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
Ma, Ödön napja van. Holnap Hortenzia és Gergő napja lesz.