hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel már 2. alkalommal került sor online verseny megrendezésére. A pandémia ellenére, a tanulók nagy számban jelentkeztek a megmérettetésre, a versmondók összesen 10 kecskeméti iskolából küldték be szavazataikat.

petofi.1

A zsűri nagyon színvonalas, értékes produkciókkal találkozott. A diákok szépen helyt álltak, amit ezúton is köszönünk nekik és felkészítő tanáraiknak is, hogy a segítették diákjaikat ebben.

petofi.2

A 3 tagú zsűri Hegedűs Zoltán színművész elnökletével (a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja), aki már évek óta jelen van és segítséget nyújt a zsűrizésben, értékelte a versvideókat.

petofi.3

Ezek alapján a következő helyezések születtek:

Első helyezést értek el Pataki Luca a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolából, valamint Szécsi Éva Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola tanulója.

petofi.4

Második helyen szintén két diák osztozott, Baranyi György Damjanich János Általános Iskola és Zsigmond Benedek a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulója.

petofi.7

Harmadik helyen Boldog Csenge végzett a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákja.

A helyezettek oklevelet kaptak és könyvjutalomban is részesültek.

petofi.6

A Petőfi Sándor Szavalóversenyt iskolánk alapítványának támogatásával sikerült megrendezni.

Minden résztvevőnek ezúton is gratulálunk, akik nem értek el helyezést azok se adják fel, hiszen jövőre is lesz verseny!

petofi.5

készítette: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.