péntek, október 30, 2020
image image image image image image image image
Rendőrségi meglepetés bemutató Az esemény háttértörténete a következő: Szeptemberben iskolánkhoz vezető gyalogátkelőhelyen rendőri irányítás segítette a biztonságos átkelést. A 4. b osztály tanulói levelet írtak a rendőrségnek,amelyben megköszönték a segítséget. KEOL.HU cikk
Szülői tájékoztató A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendkívüli intézkedések továbbra is érvényesek. Az intézkedések részletesen olvashatók ebben a cikkben...
Fogadóóra, Október 1-től érvényes szabályok A fogadóórák helyetti konzultációs lehetőségekről és az Október 1-től érvénybe lépő szabályokról olvashat információkat ebben a cikkben.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor. A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre. Hiros.hu cikk.
Ebéddel kapcsolatos információk Ebédrendeléssel, lemondással és fizetéssel kapcsolatos információk olvashatók itt.
Középiskolák nyílt napjai Kedves Nyolcadikosok! Kedves Szülők! A Kecskemét környéki középiskolák 2020/2021-as tanévre várhatóan meghirdetett nyílt napjairól lehet itt tájékozódni.
Őszi papír- és gesztenye gyűjtés IDŐPONT: 2020. OKTÓBER 19. (HÉTFŐ)
7.00-17.00 ÓRA
HELYSZÍN
: AZ ISKOLA NAGYUDVARA KÉRJÜK, TÁMOGASD A DIÁKÖNKORMÁNYZAT AKCIÓJÁT!
Környezetvédelmi fotópályázat értékelése A járvány miatti iskolabezárás okán szeptemberre voltunk kénytelenek elhalasztani. Remélem továbbra is kritikus szemmel nézitek a környezetetekben előforduló jó és rossz példákat! Hogy tanuljunk belőlük, próbáljuk a jókat ellesni a kártékonyakat megváltoztatni, elkerülni.  


Látogatás a Hortiservice Kft.-nél

2020. szeptember 29-én néhány évfolyamtársammal látogatást tettünk a ZFW Hortiservice Kft.-nél. Iskolánk, a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola részt vesz a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” pályázaton, melyben programunk címe: „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért!”.

IMG 0515

Választásunk azért esett a Hortiservice Kft.-re, mert kiemelten fontos számunkra, hogy a környezetvédelem, és hogy a jövőnk szempontjából hasznos ismeretekre tehessünk szert.

IMG 0505

Érkezésünkkor Fülei Zoltán ügyvezető igazgató úr üdvözölt minket, s Simon Emese fajtakísérleti referens tartott nekünk színvonalas és nagyon hasznos prezentációt a cég profiljáról, működéséről, filozófiájáról, majd körbevezetett minket a kertészetben.

IMG 0520

Bepillantást nyertünk az AMINORET szermaradékmentes technológiába, megismerkedtünk a bioracionális gondolkodással. Nagyon sok új ismerettel gazdagodtunk, s megerősítettek minket a látogatottak abban, hogy a költséghatékony gazdálkodás a bioracionális növényvédelemmel együtt a jövő útja, mellyel sokat tehetünk a környezetünkért, a fogyasztókért.

IMG 0506

Dióhéjban gyarapodott tudásunk egy sikeres vállalkozás működéséről, pénzügyi ismereteink is bővültek.

IMG 0509

Köszönettel tartozunk Fülei Zoltánnak és Simon Emesének, amiért ilyen kedvesen és pozitív hozzáállással fogadtak, és sok hasznos ismerettel láttak el minket. 

IMG 0511

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
Ma, Alfonz napja van. Holnap Farkas napja lesz.