hétfő, december 05, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Jakó Cukrászda meglátogatása


1996-ban bekövetkezett Bács-Konzum Rt. Felszámolását követöen a kecskeméti Petöfi Sándor utcában lévö üzlethelyiség megvásárlásra került, valamint egy külterületi volt TSZ épület is, ahol pékséget és cukrászüzemet rendeztek be.

IMG 5650

2002-re a kecskeméti cukrászda kinőtte a kezdeti kis fagylaltozót és immár 80m2-es színvonalas belső tér, fogadta a kedves vendégeket.

IMG 5670

2003-ra ez a helység is kicsinek bizonyult, így további bővítéssel közel 160m2-re nőtt a kecskeméti üzlet. Ekkor a Jakó Cukrászda kibővült az Anna Kávéház résszel és így akár 110 fő igényes befogadására és kiszolgálására vált alkalmassá.

IMG 5651

Jakó Lajos, felesége Anna, két lányuk Bea és Rita valamint közel 60 dolgozó biztosítja azóta is a kedves és udvarias kiszolgálást, valamint a hamisítatlan Jakó Cukrászdai ízeket.

IMG 5665

A vállalkozás működése során évente több tanulót is nevelt és tanított az igényes és szeretettel teli cukrász mesterségre. 2003. szeptemberben a Jakó Cukrászda a Dobos-Díj zsűritagjainak döntése értelmében elnyerte a Dobos C. József Díjat, melyet védnöki táblával látnak el.

IMG 5666


Minket Jakó Anna és Bea kalauzolt a cukrászda belső részébe, a konyhába, melyet eddig még sosem láthattunk. Kuktáskodtunk a Saher torta készítésekor, linzert sütöttünk és megnéztük, hogy keverik be a fagylaltokat.

IMG 5668


Aztán a vendégtérben élveztük a pazar pogácsabemutatót, miközben átbeszéltük a vendéglátással és üzletszervezéssel kapcsolatos kérdéseket.
Remek délutánt töltöttünk együtt!

Kíváncsiak voltunk mennyi minden változott a kezdetek óta a berendezésben, az eszközökben, az üzletmenetben és a reklámozásban. Milyen új kihívásoknak kell megfelelniük, mennyiben könnyebb a helyzetük (modern konyhai felszerelések, pénztárgépek, beszerzés), és mi az, ami most a legtöbb gondot okozza.

Érdekes volt számunkra, hogy légkondit most sem használhatnak a süteménykészítés miatt!

Összehasonlítottuk a régi és a mai árakat és a beszerzési ill. szállítási lehetőségeket.

IMG 5669

A régi fényképeket nézve megállapítottuk, mennyivel barátságosabb, otthonosabb a mai üzletberendezés.

Anna néni elmondta, hogy örül, hogy eddig a családban minden generációban akadt valaki, aki szívesen viszi tovább a családi vállalkozást! Hisznek abban, hogy sokat számít az, hogy nem csak a megszokott minőségért, de a családias hangulatért is járnak hozzájuk. Törődnek azzal is, hogy a picik is jól érezzék magukat, hisz az új üzletben már játszósarok is van!

Mi is kellemesen és hasznosan töltöttük el az időt náluk!

4.a

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Ma, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.