hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Slow Food termelői piac

A város legnépszerűbb palacsintázója, avagy Kriszti néni titkos reklámfogásai

Slow Food termelői piac

Végre az idén is eljutottunk Kriszti néni palacsintázójába!


 Kriszti néni


Mitől más az ő kis bódéja, mint a többi?

A derű, ami körbelengi, vagy hogy ha kétszer megjelensz nála, már legközelebb ismerősként üdvözöl, emlékszik, hogy előzőleg miről beszélgettetek, vagy azért, mert remek életvezetési tanácsokat ad, míg befalod a kapott ételt? Esetleg az, hogy minden 5. palacsinta után, ingyen jár egy hatodik is?


IMG 5648


Kriszti néni városi legendáját az is táplálja, hogy a Ciróka bábszínházban bábjátékot írtak a személye köré. Persze, hogy nem véletlen, hogy pont róla készült darab!


IMG 5652


Megállapítottuk, hogy a boltos személyisége is eladhatja a terméket.


IMG 5653


Jóllakottan, már nyugodtabban nézelődtünk a termelői piacon.


IMG 5654


A piacnak ezen részén csak olyan gazdálkodók és kézműves termelők jelenhetnek meg, akik közvetlenül maguk termesztik, tenyésztik, vagy állítják elő az ott árusított termékeket. csak olyan áruk vannak, amelyeket hagyományos, természetes és a környezetet tiszteletben tartó módon állítanak elő.


IMG 5656


A termelőknek fenntartható mezőgazdasági gyakorlatot kell folytatniuk, be kell tartaniuk az állatjólét szabályait, és védeniük kell a biológiai sokféleséget. velünk lévő szüleinkkel együtt jól bevásároltunk és személyesen "teszteltünk" mindent, ami  kosárba került.


IMG 5649

Mindannyian csodásan éreztük magunkat! Megfogadtuk, hogy máskor is elvisszük a szüleinket egy ilyen túrára! 4.a


IMG 5657Ki olvas minket?

Oldalainkat 133 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.