szombat, július 02, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Suli(köz)ért pénzügyi ismeretek szakkör

A szakkör célja a tanulók pénzügyi ismereteinek bővítése, a meglévő ismeretek elmélyítése. A foglalkozások tematikája a pénzre épül oly módon, hogy körbejárjuk a családi költségvetés, a megtakarítások, a befektetések és a hitelekkel kapcsolatos fogalmakat. Megvizsgáljuk, milyen gazdasági kockázatok érinthetik a családokat, mit jelent az öngondoskodás. Sőt a tizenévesek pénztárcájával is foglalkozunk, hogy milyen bevételei lehetnek a diákoknak és a bevételek felhasználása során milyen döntéseket érdemes megfontolni.

A szakköri foglalkozásokot tudjuk színesíteni a Pénz7 tananyagokkal, Pénz7 kvízekkel, valamint az Ez Kész! Pénz videó sorozattal.

A videó sorozat teljes tartalmát a következő linken lehet elérni:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLOddZ3tznIX33wsUX_GC1ajBsY6rxWeBi

A szakkör munkáját januárban kezdtük meg és szerencsére rögtön egy élménnyel tudtunk indítani. Nagy sikere volt ugyanis a bankjegy-brikettnek, amit a kezükben tarthattak, azaz 4 millió forintot. Igaz, ma már nincs vásárlóértéke ezeknek a pénzeknek. A visszavont papírpénzeket sajátos módon feldolgozzák, hogy fűteni lehessen vele.

 foto01

A foglalkozások többségében informatikai eszközök segítségével dolgozzák fel az ismereteket a tanulók.

foto02

A pénz témában a szakkörösök között egy versenyt is lebonyolítottunk már, ahol a tanulók egymás munkáit értékelték. A versenyhez csoportokat kellett kialakítani, majd a csapatoknak egy-egy prezentációt kellett elkészíteni és bemutatni a következő témák valamelyikéből:


A csapatversenyt a Pénzügyi szolgáltatások témát kidolgozó csapat nyerte meg, akik a harmadikosoknak tarthatnak bemutatót a pénz témában osztályfőnöki órán. A győztes csapat tagjai: Csóka Fanni, Osgyán Karolina és Turucz Zoé

 

 

Szliváné Rab Mária

szakköri foglalkozások vezetője

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Ma, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.