hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Hotelszemle

ÉLETLECKÉK

1.Hotelszemle

IMG 3726

Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is.

IMG 3674

Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba (amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek),

IMG 3677

IMG 3694

(a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk.

IMG 3679

Kecskés Anita várt minket, aki rákóczis volt valaha, most pedig ő a sales&revenue coordinátor. Tartott nekünk egy nagyon érdekes, interaktív előadást. Megtudtuk, hogy a szálloda a Mariott International Inc. licence alapján működik, hogy kik dolgoznak itt, hogy tulajdonképpen mi a munkájuk és miért választották pont ezt. Anita beszélt nekünk a franchise rendszerről, mesélt érdekes és híres vendékekről, különleges kívánságokról, és mivel minket érdekelt, a különböző szolgáltatások árairól, a dolgozói kedvezményekről.

IMG 3681

Ezután elindultunk körbenézni a különböző egységekben és közben szorgalmasan jegyzeteltünk, hogy az iskolatársainknak mindent tovább tudjunk adni.

IMG 3696

IMG 3698

IMG 3699

Először a „frontvonalon” jártunk. A hotel 136 szobát kínál. Van csomagmegőrző, étterem, étkező, bár, szobaszervíz, konferenciaterem és businesscenter. Akár 450 fős rendezvénynek is helyet tudnak biztosítani. Kipróbáltuk az edzőtermet,

IMG 3737

bekukkantottunk a szaunába, megszemléltük a pezsgőfürdőt és kis híján fejest ugrottunk a beltéri medencébe!

IMG 3741

Majd áttértünk a háttérben sürgő-forgó dolgozókhoz. Bekukkantottunk a konyhába,

IMG 3707

felmértük a készleteket és megnyugodtunk, hogy nem fognak ott minket krumplipucolásra, hiszen ide már minden áru konyhakészen érkezik.

IMG 3709

A főséf sem állt kuktasapkában a tűzhely mellett, ottjártunkkor pont irodai munkáját végezte.

IMG 3710

Barangoltunk a vendégek által nem látogatható háttérfolyosókon, öltözőkben, megismerkedhettünk a hátsó portán dolgozó kapussal,

IMG 3711

lecsekkoltuk a mosodát,

IMG 3712

IMG 3716

a szobalányok főnöke (housekeeping) pedig megengedte, hogy megnézzük a tetőn lévő exkluzív penthouse luxuslakosztályt. Az utolsó vendég, aki itt járt ByAlex volt.

IMG 3732

Láttuk, hogy gondot fordítanak a környezetvédelemre (mindenhol szelektív hulladékgyűjtőket használtak),

IMG 3725

és az akadálymentesítésre is (többek között a lépcsőházi szinteket jelölő táblákat braille írással is ellátták)

IMG 3742

A nap végén többen közülünk fontolgatták, hogy milyen szerepkörben dolgoznának itt szívesen.

Abban pedig, hogy a mi Sheratonunk, méltán érdemelte meg többször is az év szállodája díjat, büszke kecskemétiként teljesen egyetértettünk, mindannyian!

7.d osztály

IMG 3729

IMG 3721

Ki olvas minket?

Oldalainkat 113 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.