kedd, március 26, 2019
image image image image image image image image
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.
Mosolygó fogacskák pályázat Iskolánk két osztálya is indult a DM által szervezett „Mosolygó fogacskák” pályázaton. A pályázatokat az iskola honlapjáról is lehet támogatni, az alábbi linkek segítségével. Nagyon szépen köszönjük előre is!
Az első mobilitás Dániában 2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában. Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival...
Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!
SZAVAZÁS
Városi német nyelvi verseny Ebben a tanévben harmadszor került megrendezésre a német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett.
Beiratkozás Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...

19.01.05.

„Fizess Mosollyal”!

Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Újabb felajánlás született a 8. a osztály részéről Domokosné Bíró Éva osztályfőnök vezetésével. December 19-én iskolánk nyugalmazott pedagógusait karácsonyi műsorra vártuk.

DSC00710

A sürgés-forgás már korán reggel elkezdődött. A diákok serényen készültek, és az általuk készített meglepetéseket szépen elrendezték az asztalokon.

A tanulók a folyamatosan érkező vendégeket fogadták, majd a helyükre kísérték őket.

DSC00714

A karácsonyi műsor után a 8. a osztály a Nyitott Szeműek Egyesülete közreműködésével vendégül látta a nyugdíjasokat.

DSC00724

A diákok visszakísérték a vendégeket az iskola könyvtárába, ahol a gyerekek által a szépen megterített asztal már várta őket. A tanulók lelkesen kínálták a vendégeket finom ételekkel, üdítővel. Azok, akik a vendéglátói pályára készülnek rátermettségüket is megmutathatták.

DSCN0484

A vendéglátás nagyon jól sikerült, a 8. a osztály igazi karácsonyi hangulatot teremtett.

DSCN0495

Várjuk az újabb csatlakozókat az iskolai „Fizess Mosollyal” akcióhoz!

DSCN0503

szöveg-fotók: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi
Ma, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.