csütörtök, április 18, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.


Továbbképzés Dublinban

A 2021-1-HU12-KA122-SCH-000018578. számú Erasmus+ pályázat keretében egy továbbképzésen vettem részt 2022. június 27-július 1-e között Dublinban a Twin Dublin szervezésében, „Modern Methodologies for the Language Classroom” címmel.

01

A továbbképző által kínált módszertani kurzus rendkívül szerteágazó és változatos nyelvtanítási módszereket biztosított számunkra. A csoport létszáma 15 fő volt, mivel többféle oktatási intézményekből érkeztünk - általános és középiskolák egyetem és alapítványi iskolák, nyelviskolák - ezért rendkívül sokrétű tapasztalatokkal rendelkeztünk a nyelvtanításról, amelyeket csoportmunkában és pármunkában osztottunk meg egymással. A lengyel, cseh, spanyol, olasz, bolgár és magyar kollégák nemcsak az iskoláiban alkalmazott módszereket, de a nemzeti sajátosságokat is bemutatták és ehhez kapcsolódóan a több oktatási rendszerről is ismereteket szereztünk, az írországi oktatási rendszeren felül.

02

A továbbképzésen kiemelten a CLT és a CLIL módszerekkel, valamint a digitális portfólióval kapcsolatos ismereteinket frissítettük fel, de érintettük a Project-Based Learning módszerét is. A Google Classroom segítségével mindenki számára hozzáférhetővé tették a tanfolyam során felhasznált oktatási anyagokat. A digitális portfólió megismerése és előnyeinek elemzése után, egy saját digitális portfólió elkészítéséhez a délután workshopon kaptunk segítséget. A kurzust vezető tanárunk rendkívül szórakoztató, sok mozgással és játékos feladatokkal átszőtt óráin, nemcsak a nyelvtanításban hasznos gyakorlatokkal ismerkedhettünk meg. Megtudtuk, hogy Írországban a CLIL módszert, az ír nyelv elsajátítása során alkalmazzák az iskolákban. Mivel én is tanítok angol ének órákat diákjaimnak a módszerhez kapcsolódó sok mozgást tartalmazó gyakorlattal is megismerkedtem, amelyeket szívesen alkalmazok óráimon. A kommunikációs képességeket az olvasás és íráskészség fejlesztésére kapott digitális anyagokat és feladatokat pármunka és csoportmunka segítségével dolgoztuk fel és vitattuk meg. Az interneten fellelhető a nyelvoktatásban használt segédanyagokat összegyűjtöttük és értékeltük.

03

Bővültek ismereteim az ír kultúrával és történelemmel kapcsolatban is. Délutánonként az iskola tanárai kulturális sétákra vittek bennünket melyek során meglátogattuk a Botanikus kertet, a General Post Office Múzeumát, ahol az ír független állam kialakulásáról szóló kiállítást tekintettük meg.

04

Nagyszerű lehetőség volt ezt a hetet eltölteni az ír fővárosban, a szakmai ismereteken kívül, ismét megtapasztaltam a írek vendégszeretét és a zöld sziget természeti csodáit.

Berkes Edina

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Ma, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.