péntek, december 02, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


A pályázat összefoglalója

Az általános iskola fontos szerepet játszik a pályaválasztásban, amely a tanulók és a szülők számára is nagy kihívás. A tanulóknak olyan stabil alapkészségeket, tudást és szociális készségeket kell biztosítani, amellyel a társadalmi és a munkaerőpiac változásaihoz a leghatékonyabban tudjanak alkalmazkodni. Tanulóink idegennyelvi szóbeli kifejezőkészségét a mindennapi nyelvhasználattal lehet leginkább fejleszteni. Fontos tényező az is, hogy a nyelvtudáson keresztül új kultúrát ismerjenek meg, szélesedjen a látókörük.

Mivel a természettudományos tantárgyak tanulmányi átlaga iskolánkban a legalacsonyabb, ezért szükséges, hogy az új, innovatív, tevékenységalapú, élményszerű oktatási módszereket vegyítsük a hagyományos módszerekkel, motiváló, online és gyakorlati feladatok hatékony beépítésével. Mivel a pandémia alatt a tanulók szociális kapcsolatai is szűkültek, nagyobb szükség van az önfejlesztő, egyúttal közösségformáló kooperatív projekt-, vagy problémaalapú tanulásra.

Fő célkitűzéseink között szerepel a tanulók idegennyelvi kommunikatív készségeinek fejlesztése , kreatív, kooperatív, problémamegoldó, tevékenységalapú oktatással, mindennapi nyelvhasználattal, valamint a tanulók kulturális érzékenységének erősítése.

A természettudományos tantárgyak tanításához tervezzük a projektalapú STEAM és a PBE módszerek elméleti és gyakorlati tanulmányozását, majd adaptálását a tanítási folyamatba.

A hagyományos ismeretforrásokon túl az online eszközök, feladatok használata megkönnyíti az alpha generáció ismeretszerzését, ezért tervezzük az eddig használt online eszközbázist bővítését és többféle digitális tananyag, bejegyzés, beszámoló készítését, megosztását.

A tanulók hatékony motiválásához elengedhetetlen, hogy a tanulók aktív részesei legyenek a tanulási folyamatnak. Ennek feltétele a 4K alapkészségek erősítése bennük, valamint az ismeretek rögzítése tapasztalat útján, amelyek a mai világban, így a munkaerő piacon is elengedhetetlenné váltak.

A változás, változtatás szükségszerűsége nyilvánvaló számunkra, ezért szeretnénk jó ötleteket, példákat, jó gyakorlatokat, új módszereket gyűjteni, amelyek nyomán mi is kreatívan képesek leszünk változtatni a tanítási gyakorlatunkon.

A csoportos mobilitási tevékenység során 13-14 éves diákok vesznek részt történetmesélő, dramatizáló, valamint környezetvédelmi és digitális kompetenciájú oktatási programokban, ahol más Erasmus+ programban résztvevő iskolák tanulóival fognak együtt dolgozni, így lehetőségük lesz a szóbeli kifejezőkészségük fejlesztésére és a kulturális látókörük szélesítésére.

A továbbképzéseken innovatív módszereket ismernek meg a kollégák, így a többszörös intelligencia módszerét, új digitális eszközöket és a 4K modelt.

A szakmai látogatásokon a kollégák gyakorlatban fogják látni a természettudományos tantárgyak oktatásában alkalmazott STEAM módszert a spanyol, valamint a természettudományok oktatását Place-Based Education módszerrel az olasz iskolában.

A projekt hatással lesz a résztvevőkre és az intézményre egyaránt. A résztvevők világlátása bővül, nyitottabbá válnak, egy életre szóló élménnyel gazdagodnak, amely inspirálja a többi tanulót és kollégát. A kollégák olyan ismereteket sajátítanak el, amelyek lehetővé teszik, hogy a tanulók hatékony motiválására, innovatív tanulásszervezési eljárásokat, tanulóközpontú, projekt-, illetve problémaalapú tanítási módszereket alkalmazzanak, ezen felül olyan kompetenciákat fejlesszenek, amelyek megfelelő alapot nyújtanak az egész életen át tartó tanuláshoz, a sikeres karrierépítéshez. A nemzetköziség beépül az iskola mindennapjaiba, új szakmai kapcsolatok jönnek létre. Középtávon, a projekt intézményi szintű új oktatási program létrehozását erősíti meg, amely az aktív tanulói munkára épül és a közösségformáló ereje van. Hosszútávon, egy jövőképében európaiság-tudatú, felkészült, nyitott ifjúság remélhető, akik, tanulmányaikban és munkájukban is eredményesek.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 39 vendég böngészi
Ma, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.