hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Ragadd meg a jövőd!

Ragadd meg a jövőd! A tanulók nyelvi és természettudományos készségeinek fejlesztése a STEAM, a PBE és a 4K módszerek adaptálásával a sikeres középiskolai továbbtanulásért.

Iskolánk támogatást nyert az Európai Unió által kiírt Erasmus+ KA122-SCH pályázatán. A pályázat megvalósításának időszaka: 2021. október 1- 2022. december 4. Az elnyert támogatás összege: 38.041 euró.

A pályázat keretében 20 felső tagozatos tanuló utazik külföldre szakmai tanulmányútra, hat kolléga tesz látogatást egy spanyol és egy olasz iskolában tapasztalatszerzés céjából, valamint három kolléga fog részt venni nyári továbbképzéseken.

A pályázat elsődleges célkitűzései között szerepel a résztvevők világlátásának tágítása, a célnyelvi kultúrák megismerése az idegennyelvi kommunikatív kompetencián keresztül. Fontosnak tartjuk a természettudományos tantárgyak tanítási módszertanának megújítását a STEAM, valamint a PBE tanulási-tanítási módszerek elméleti és gyakorlati megismerésével és adaptálásával. Célként tűztük ki a 4K alapkészségek nagyobb mértékű alkalmazását főként az idegennyelv és a természettudományok tanításában. Tervezzük, hogy új digitális tananyagokat, online applikációkat alkalmazunk, online kommunikációt alakítunk ki több külföldi iskolával.

A pályázattal kapcsolatos eseményekről az iskola honlapján fogunk beszámolni.

Kaszab Éva

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.