hétfő, június 17, 2019
image image image image image image image image
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK


Az első mobilitás Dániában

2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában.

IMG 20181029 140611

Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival. A három napos találkozó alatt a projekt elindításával kapcsolatos tennivalókat beszéltük meg.

IMG 20181030 095155

Kiválasztottuk a projekt logóját. Minden partneriskola öt-öt tervet hozott, ezek közül a legtöbb szavazatot kapott terv lett a hivatalos logó.

IMG 20181030 103314

Megállapodtunk abban is, hogy a tanárok és a tanulók milyen módon fognak egymással kommunikálni a két év során. Létrehoztuk a projekt hivatalos honlapját, valamint a projekt eTwinning felületét is.

IMG 20181030 104427

Délután megvitattuk a projektmenedzsment működését, a felügyelő bizottságok munkáját és szerepét, valamint a költségvetést is.

IMG 20181030 114218

A második napon folytatódó megbeszélés témái között a tanulók közti három hetente történő Skype beszélgetések időpontját és témáit határoztuk meg. Meghatároztuk az eTwining felületre feltöltendő tanulói bemutatkozó oldal tartalmát (It’s me). Megvitattuk, hogy milyen kézzelfogható anyagokat fogunk készíteni a két év során, amelyet az iskolák adaptálni tudnak majd és beépíthetik a tanmenetekbe.

IMG 20181031 153525

Délután ellátogattunk a LEGO Házba, amely egy interaktív múzeum. Itt kreativitást igénylő játékos feladatokat oldottunk meg, amely a csapatépítés során is alkalmazható a tanórákon és a tanórán kívüli tevékenységeken egyaránt.

IMG 20181030 123559

Az utolsó napon hivatalos látogatást tettünk a Skanderborgi Városházán, ahol találkoztunk a polgármesterrel, valamint előadást hallgattunk meg a dán iskolákban végrehajtott oktatási reformok eredményességéről.

IMG 20181031 132203

A búcsúvacsora az egyik dán tanárnő házában volt, ahol egy kellemes esti beszélgetés mellett bepillanhattunk egy dán család otthonába, mindennapi életébe.

IMG 20181031 170209

 

Kaszab Éva

projektkoordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 62 vendég böngészi
Ma, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.