péntek, október 18, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpg
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja Nemzeti Összetartozás Napja iskolánkban.
Fenntarthatósági témahét - Föld napja FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - FÖLD NAPJA április 22.   A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.


Továbbképzés egy ékszerdobozban - Rovinj

Hangulatos, labirintus jellegű óváros, színes, díszes lakóépületek, fényesre koptatott, macskaköves utcák, kanyargós kis sikátorok teszik varázslatossá. Érdekessége, hogy sok utca a tengerbe fut bele. Szállásunk a Szent Eufémia templom mellett volt, ami Rovinj jelképe és egyben legmagasabb és leglátványosabb építménye. Rovinj egyértelműen Isztria legfestőibb városa. Már az első napon elvarázsolt bennünket ez az ékszerdoboz.

4

A kurzus július 16-án kezdődött egy bevezető foglalkozással a tanfolyamnak otthont adó olasz-horvát kéttannyelvű iskola kiváló körülményeket, hátteret biztosító tágas és klimatizált tantermében. Este egy jó hangulatú ismerkedő vacsorán vettünk részt a csoporttársainkkal.

Nagy izgalommal vártuk a hétfőt, hogy megtudjuk, miről is fog szólni ez a néhány nap. Fantasztikus oktatónk, Móricz Márk személye, a sok játék látványa és a színes, jókedvű társaság azonnal oldotta a feszültséget. Hamarosan kiderült, hogy ez a legérdekesebb, leghasznosabb továbbképzés, amin valaha is részt vehettünk.

3

A kurzuson sokféle játékkal ismerkedtünk meg, amiket nem csak a tanórákon, de a szabadidőnkben is használni tudunk. Minden napunkat játékkal kezdtük és játékkal fejeztük be. Az érdekes elméleti anyag közben is volt lehetőség megismerni, kipróbálni új játékokat. Sőt, ha nem maradt egy-egy játék kipróbálására időnk – hiszen mindet ki szerettük volna próbálni – akár haza is vihettük… A továbbképzés alatt választ kaphattunk arra a kérdésre „Ki vagyok én, ha játszom?”, beszélgettünk a játékokról, a játékosokról, csoportosítottuk a játékokat. Előadónk rávilágított arra, hogy mennyire fontos a gyerekek játékkultúrájának fejlesztése. Gyakran megvitattunk olyan kérdéseket: „Hagyjuk-e nyerni a gyereket?”, „Mit tegyünk, ha valakinek rossz?”, „Hogyan vegyen részt a tanító a játékban?”. Megismerkedtünk saját kezűleg elkészíthető játékokkal, régi és modern társasjátékokkal, valamint mindezek fejlesztő hatásaival. Betekinthettünk a játékok világába úgy, ahogyan tanítóként ritkán lesünk be.

 2

Szabadidőnkben fakultatív kirándulásokra is volt lehetőség. Voltunk naplementés delfinleső hajós kiránduláson, buszkiránduláson Porečben és Pulában. Nagyon sokat sétáltunk az autómentes óvárosban, gyönyörködtünk az érdekes építkezési stílusban, formákban. A szűk és sikátoros utcákon, a régi házak mellett elhaladva igazán egyedi és romantikus élményben volt részünk. Láthattuk, ahogy a művészek dolgoznak, hallgathattuk az utcazenészeket, számos üzletet és művészeti galériát fedeztünk fel. Remek éttermekben és kávézókban pihentünk meg. Naponta megcsodáltuk a helyi termelők áruit a piacon, ahol sok érdekes szuvenírre tettünk szert. Természetesen a strandolás sem maradhatott ki a mindennapi programunkból. A kurzus utolsó napján egy fantasztikus hajókiránduláson vettünk részt, mely során Casanova nyomait követtük Vrsar városában, majd hazafelé a Lim Fjordot is meglátogattuk.

5

Ez a hét nap sok pozitívumot hozott. Sok-sok szakmai élménnyel és ismerettel bővíthettük tudástárunkat a tanfolyam során a játékokról, új barátokat szerezve egy nagyszerű csapatban.

Lőrincz Beáta és Radványi Nagy Ildikó


Ki olvas minket?

Oldalainkat 493 vendég böngészi
Ma, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.