vasárnap, szeptember 08, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpg
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja Nemzeti Összetartozás Napja iskolánkban.
Fenntarthatósági témahét - Föld napja FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - FÖLD NAPJA április 22.   A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.


Angol nyelvtanfolyam Máltán

A továbbképzésen leginkább az angol nyelvtudásom fejlődött. Megismertem számos olyan módszertant gyakorlatot, tanítás technikát amelyek bármilyen tantárgy tanításába beépíthetők. A mobilitás során olyan csoportban tanulhattam, ahol lehetőségem nyílt bepillantást nyerni a különböző földrészekről érkezők országainak kultúrájáról, iskolarendszeréről. tapasztalatokat cseréltünk, tanácsokat adtunk egymásnak. A feladatokat legtöbbszőr párban vagy csoportban oldottuk meg, eközben folyamatos volt a véleménycsere, a kölcsönös visszajelzés, megerősítés.

2

Tudásomat bővítettem Málta történelmi és kulturális ismereteivel, így idegennyelvi és szociális kompetenciám is fejlődött, mert több a nyelviskola szervezése általi közös programon is részt vettem a külföldi kollégákkal.A digitális kompetencia fejlődésének bizonyítéka, hogy számos applikációt, online felületet ismertem meg.A továbbképzés lehetőséget nyújtott arra, hogy a megszerzett tudást tovább bővítsem és folytassam az angol nyelv tanulását.A továbbképzéssel át tudtam lépni saját korlátjaimat, hiszen alapszintű angol nyelvtudással egyedül vállalkoztam a mobilitásra és az ezzel kapcsolatos valamennyi kihívásra. Sikerélményeket szereztem, nőtt az önértékelésem és az önbecsülésem. Sok új ismeretséget kötöttem, néhánnyal barátság is kialakult.


Mészáros Zita

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
Ma, Mária és Adrienn napja van. Holnap Ádám napja lesz.