péntek, április 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.


Tanulóink utazása a Cseh Köztársaságba

Erasmus - Tanulóink utazása a Cseh Köztársaságba

A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717 számú akkreditációs pályázatának keretében, 2022-2023. május 17-21-e között 12 tanulóval utaztunk el vonattal Dobřichovice-be, a Cseh Köztársaságba. A kisváros helyi iskolája, a Základni Škola Dobřichovice, látott vendégül bennünket egy hétre.

Kép3

A magyar gyerekek az első napon angol nyelvű vezetéssel fedezték fel a cseh fővárost. Megtekintettük Prága leghíresebb nevezetességeit – a Óvárosi teret, a Városházát, a híres óraművel, a megmásztuk a várat, megtekintettük a Szent Vitus Katedrálist, átsétáltunk a Károly-hídon. A nap végén, közel 22 kilométer séta után, fáradtan vonatoztunk vissza Dobřichovice-be.

Kép4

A második napon a magyar tanulók közös projekten dolgoztak együtt a cseh tanulókkal az iskolában. Meséltek magukról, az iskoláiról, a városaikról, majd párban prezentációkat készítettek, ezek segítségével mutatták be egymást.

Kép12

Délután vonattal fedeztük fel III. Károly kastélyát, Karlstejn-ben, ahol angol nyelvű vezetéssel jártuk be a várat, és bővítettük ismereteinket Bohémia múltjáról.

Kép6

A harmadik napon öt különböző angol órán vettek részt, ahol csoportokban dolgoztak fel utazásról szóló szövegeket, hallgatási és nyelvtani feladatokat oldottak meg. Délután közösen bowlingozni mentünk, ahol vegyes csapatokban mérték össze az ügyességüket a cseh és magyar gyerekek.

Kép7

A negyedik napon ismét csoportban dolgoztak a tanulók, ahol az országaik megfontosabbnak tartott személyeit és nevezettégeit gyűjtötték össze és színes tablókat készítettek az általuk kiválasztott híres személyekről és látnivalókról.

Kép8

Délután visszautaztunk Prágába, ahol hajókiránduláson vettünk részt, hogy a hétfőn látott nevezetességet a Moldva folyó felől is megcsodálhassuk. A hajókázás közben sok új ismeretet hallottunk a város történetéről.

Kép9

Az utolsó napon szabaduló szobákban tették próbára az ügyességüket és a problémamegoldó képességüket a gyerekek. Az angol nyelvű termekből a csapatok többsége sikeresen kijutott. Délután a búcsúbulit közös grillezés, sütizés, vidám beszélgetés és éneklés tette emlékezetessé.

Kép10

Szombaton kora reggel köszöntünk el vendéglátóinktól és vonattal indultunk haza. Reméljük, hogy ősszel a mi iskolánk fogadja majd a cseh tanulókat és tanárokat.

Kép11

Berkes Edina és Kaszab Éva

 

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 80 vendég böngészi
Ma, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.