csütörtök, május 09, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpgROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.


Erasmus+ akkreditáció 2022-2027

A Tempus Közalapítvány 2022. január 21-én tette közre az Erasmus+ akkreditációs pályázat eredményeit. Nagy örömmel olvastuk, hogy iskolánk hetedik helyen került be az Európai Unió hazai akkreditált intézményei közé. Az akkreditáció könnyített formában biztosít támogatást nemzetközi projektek megvalósításához 2022-2027 között.

akkreditacio

A pályázatot 2021. október 19-én nyújtottuk be, amelyben megfogalmaztuk iskolánk nemzetköziesítési tervét, bemutattuk az iskolánk hátterét, az eddig megszerzett nemzetközi tapasztalatokat, az iskola szükségleteit.

Az Erasmus-tervben az alábbi négy célt fogalmaztunk meg:

  • Európa-tudatosság kialakítása, a résztvevők világlátásának tágítása nemzetközi, interdiszciplináris, tanulói, csoportos mobilitásokkal és az azt kiegészítő online tevékenységekkel. Támogatni és erősíteni a tanulókban a közösség és a környezet iránti elkötelezettséget, felelősségvállalást jelenléti és online nemzetközi tanulói tevékenységek formájában.
  • Az élményszerű, projekt- vagy problémalapú tanulási formában végzett, digitális eszközökkel támogatott oktatás színvonalának hatékony fejlesztése, módszertanilag felkészült pedagógusokkal.
  • Nemzetközi kapcsolatok kiépítése az iskola célkitűzéseinek, stratégiai tervének megfelelően, tapasztalatcsere, nemzetközi tevékenységek közös megvalósítására.
  • A tanárok idegennyelvi kompetenciájának fejlesztése minden munkaközösségben, online illetve iskolán belül szervezett, csoportos mobilitási, interdiszciplináris projektek megvalósításának támogatására.

2022. június 1-től évente hívhatunk le uniós forrásokat, amelyekből az alábbi tevékenységeket valósíthatjuk meg:

  • Tanárok külföldi szakmai útjai, külföldi, közoktatási intézményeknél tett szakmai látogatások, kurzusokon való részvétel.
  • Tanulók csoportos utazása külföldi közoktatási intézményekbe.
  • Előkészítő látogatások lebonyolítása.
  • Külföldi szakértők, lehetőség szerint gyakorló tanárok fogadása.

A következő öt évben terveink szerint mintegy 100 tanulói és 100 munkatársi mobilitást tervezünk (a mobilitás egy tanuló vagy egy kolléga nemzetközi programon való részvételét jelenti).

A pályázat során megvalósított projekttevékenységekről folyamatosan beszámolunk majd az iskola honlapján.

                                                                                                              Kaszab Éva

                                                                                                              koordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 163 vendég böngészi
Ma, Gergely és Katinka napja van. Holnap Ármin és Pálma napja lesz.