péntek, szeptember 24, 2021
image image image image image image image image
Rákóczisok lettünk Az idei évben is sajátos, meghitt hangulatú volt az első osztályosok avatása. A rádión közvetített tanévnyitó után az aulában került sor a ceremóniára, melyet Fáriné Boros Erika igazgatónő kedves, bíztató szavai nyitottak meg.
Papírgyűjtés eredménye A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában 2021. szeptember 9-én sikeresen lezajlott az idei tanév papírgyűjtése.  Köszönjük a gyerekek, szülők, pedagógusok segítségét, lelkesedését, fáradozását és türelmét! 
Környezetbarát udvartakarítás Iskolánk udvartakarítása lelkes csapattal valósult meg. Ősztől-nyárig rendezett udvarral szeretnénk büszkélkedni. Első körben a szemetet, fémet, törmeléket és zöldhulladékot szedtük össze. Mindannyiunk nevében köszönjük a jó hozzáállást és a segítőkészséget.
Honnan ”ered” a csapvíz? Miért mondják: az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer? Iskolánk meghívást kapott a Bácsvíz Zrt-től, hogy tájékozódhassunk mindennapi ivóvizünk előállításáról.
Tanév rendje 2021/2022 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Tervezet, a járványhelyzet alakulásától függően változhat!
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Sikeres nyelvvizsgák A 2020/2021. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.
Újra! Használom! Újrahasználom! Mindannyian törekszünk, hogy minél kevesebb hulladékot halmozzunk fel. A kreatív újrahasznosítás jegyében iskolánk 2.a osztályos tanulói kihívással egybekötött kiállítást rendezett, melyen hat osztály vett részt.

21.04.26.

„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében.

Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.

erzekeles.01

erzekeles.10

A vakok és gyengén látók, ill. az egyéb sérüléssel élők számára, és fiatalok érzékenyítésére készülő pihenőkert gondozását, karban tartását iskolaidőben, a mellette lévő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felső tagozatos diákjai vállalták.

erzekeles.04

Sajnos a pandémia miatt ez most nem lehetséges, így a klubtagok önkéntes munkája nyomán szépül jelenleg a kert.

erzekeles.06

A park további ápolásához a Kecskeméti Szent László Lions Club a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány részére kerti szerszámokat, és egy akkumulátoros fűnyírót ajándékozott, hogy a gyerekek a környezet és természetvédelem gyakorlatát is megtapasztalhassák.

erzekeles.07

Az eszköztár átadására 2021. április 26-án 11 órakor került sor.

erzekeles.11

erzekeles.02

erzekeles.03

erzekeles.05

erzekeles.08

erzekeles.09

plusz1

plusz2

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Ma, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.