hétfő, április 06, 2020
image image image image image image image image
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Ebéd rendelési lehetőség 2020 április 01-től lehetőség van a közétkeztetés igénybevételére, napi egyszeri meleg ételt formájában. Az ételt egyszer használatos edénybe kicsomagolva kapja meg mindenki, aki arra igényt tart, a kijelölt intézményben 11.00 órától 13.00 óráig.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.
Sulikuckó 02.26. Február 26-án az Iskolaváró Sulikuckóra jöttek hozzánk a nagycsoportos óvodások, akikkel január óta hétről-hétre találkozunk beiskolázási programunk részeként a Rákóczis Szerdákon.
Szabadidős foglalkozás 02.19. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.

19.11.21.

Újraélesztési tanfolyam

Iskolánk novemberben Újraélesztési tanfolyamot szervezett, a teljes felső évfolyam részére. A közel 300 diák 2 órás foglalkozáson vett részt.

DSC07636

A tanulók elsajátították az elsősegélynyújtás szabályait, megtanultak újraéleszteni, és a félautomata defibrillátor használatát is elsajátították. Megtanították őket a megfelelő kommunikációra a baleset helyszínén. A beteg állapotának a felmérésére, az újraélesztés folyamatának elvégzésére is sor került.

DSC07634

A tanfolyamot a LEGELSŐSEGÉLY Alapítvány tartotta, Andó Ilona és munkatársai nagyon komolyan veszik feladatukat.

DSC07667

Nagy odaadással, kellő türelemmel oktatják a tanulókat. Felhívják a figyelmet minden egyes alkalommal ennek a nemes feladatnak a fontosságára. Az alapítvány célja, hogy minden iskolában részt tudjanak venni a diákok ezen a tanfolyamon.

DSC07644

Az oktatás alatt a tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták az oktatókat, figyelték minden mozdulatukat. Természetesen a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a diákok egy Ambu baba segítségével.

DSC07815

A diákok oklevelet kaptak az elvégzett tanfolyamról. A tanfolyam végén feladatul azt kapták, hogy ha olyan helyzetbe kerülnek, használják a tőlük kapott tudást, és adják át ismereteiket minél több embernek.

DSC07724

Csak akkor teszel rosszat, ha nem teszel semmit!

fotók-cikk: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, Vilmos és Bíborka napja van. Holnap Herman napja lesz.