csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

22.05.05.

Szakmai látogatás Spanyolországban

 

A 2021-1-HU01-KA122-SCH-000018578 számú Ragadd meg a jövőd! - a tanulók idegennyelvi és természettudományos készségeinek fejlesztése a STEAM, a PBE és a 4K módszerek adaptálásával a sikeres középiskolai továbbtanulásért című Erasmus+ pályázat segítségével abban a szerencsében részesültünk, hogy 2022. április 25-29-e között részt vehettünk egy spanyolországi tanulmányúton. A helyszín Ortiguiera, egy Galíciában fekvő, gyönyörű, óceánparti kis város volt.

kep001

A szakmai tanulmányút kiemelt célja az, volt gyakorlatban is megismerjük a STEAM oktatási módszer működését egy olyan iskolában, ahol ezt több éve eredményesen alkalmazzák a természettudományos tantárgyak tanításában. A STEAM-metodika, az élményalapú tanulás és tanítás lényege, hogy a jelenségekre koncentrál és az azokban megjelenő többrétű tudásra, mintsem a tantárgyakra bontásra alapoznak. A természettudományos tantárgyak közötti koncentráció, a tevékenységeken keresztül történő, tapasztalati úton való tanulást támogatja.

kep002

         Többféle tanítási órát láttunk különböző korosztályoknál. Az iskola és tanítási órák szerkezete az itthonitól eltérő. Az 50, illetve 55 perces tanórákon rendre két pedagógus van jelen, az egyikük a folyamatok különböző mértékű irányítását végzi, a másikuk inkább segítségnyújtó szerepet tölt be. Az alsóbb évfolyamok 6-12, a felsősök 13-16 éves korukig járnak a megfelelő iskolarendszerbe. Már a legkisebb korosztálynál is elkezdődik a STEAM metodika alkalmazása, de itt még hangsúlyosabb a tanári szerep. A feladatok ismertetése után azonban a gyerekek az előre meghatározott csoportokban önállóan (egy-egy alkalommal tanári segítséggel) dolgoznak, tevékenykednek. Az órán irányítópultot állítanak össze, mellyel egy számítógépes játékot lehet irányítani úgy, hogy egyikük a tápegység, a másik két társ pedig úgy tudja irányítani a figurát csoportmunkában, hogy egymással érintkeznek.

kep006

A gyerekek nagyon élvezték, a szerepeket cserélték. Maguktól rájöttek, hogy csak akkor működik a rendszer, ha egymással érintkeznek. Természetesen ez nagyobb munkazajjal is jár, de ez a csoportmunka velejárója. A tanár(ok) az óra nagyrészében a háttérbe vonulnak, csak akkor avatkoznak közbe, ha a gyerekek igénylik. A nagyobb korosztályoknál, már szinte egész órán önállóan (csoportonként) tevékenykednek a saját projektjükön. Egy tanórán a különböző csoportok különböző programokat használnak (Scratch, Mikrobit, Makey makey, Tinkercad). A legtöbb ilyen programhoz alapkészlet szükséges, ezt az állam biztosítja számukra.

kep003

         Rendkívül érdekes volt számunkra ellátogatni egy tudományos vásárra, ahol a környező iskolák tanulói mutattak be kísérleteket, tudományos megfigyelési eredményeket Santiago de Compostela városában.

kep004

Összességében nagyon hasznosan és kellemesen telt el a hét, tengernyi ötlettel gyarapodtunk, mind az általános, mind a középiskolai szakmai látogatás alatt, emellett pedig egy rövid betekintést nyertünk Galícia kulturális értékeibe, hagyományaiba, látnivalóiba.

kep005

A résztvevők: Molnárné Földes Ágnes, Janovák László, Kovács Tamás

Ki olvas minket?

Oldalainkat 209 vendég böngészi
Ma, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.