péntek, október 19, 2018
image image image image image image image image
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Sporttagozatot indítunk

Kedves Szülők, kedves gyerekek!


Minden szülő szeretné, hogy gyermeke a lehető legmagasabb minőségű iskolai oktatásban részesüljön, megfelelő környezetben szocializálódjon és a szellemi képzettség mellett megfelelően edzett, erős fizikummal rendelkezzen. Ezek együttes megszerzésére most kiváló lehetőség nyílik, hiszen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola régi hagyományainak megfelelően felvételt hirdet sporttagozatos osztályába a 2015-16-os tanévre.

ADIDAS.KUPA.027

Az érdeklődők két időpontban vehetnek részt kiválasztó edzésen. Ezeken a foglalkozásokon a jelentkezők fizikai képességeit mérik fel a szakedzők. Amennyiben elkötelezettek a labdarúgás vagy a kézilabda iránt, úgy a következő időpontokban érdemes ellátogatni a kiválasztó felmérésre:

DSC00963

2015. március 17-én kedden 16.00 órától 17.30-ig és
2015. március 25-én szerdán 16.00 órától17.30-ig,
a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

cimlap

A sporttagozatos osztályban tanuló gyermekek egyébként az iskolában nagy hagyományokkal bíró kézilabda és a labdarúgás sportágak közül választhatnak.

iskolai.program.I.kcs.37

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

KEZI.IV.KCS.MEGYEI.DONTO.002 

Fáriné Boros Erika

tagintézmény vezető

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1042
mod_vvisit_counterTegnap3539
mod_vvisit_counterEzen héten17072
mod_vvisit_counterMúlt héten29417
mod_vvisit_counterEbben hónapban74746
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5739572
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
Ma, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.