szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.


A 15 kihívás

2012.06.02

Bárki kérdezheti. Hol vannak azok a régi jó sport napok, amikor a család apraja-nagyja zsákban ugrálva, talicskázva, vagy éppen fél lábon szökdelve csinált magából bohócot, közben pedig hihetetlen hangulatban mozogtak, vagy csak simán jól érezték magukat. Nem sokáig gondolkodott a tantestület azon, hogy szervezzünk végre egy ilyent vagy nem…


Szombaton ismét kinyitotta az iskola a kapuját a sportolni vágyó családok számára. A jó kedvben nem volt hiány. Mindenki hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a rengeteg vicces és elmés feladatba.

2012.csaladi.nap.022

Külön öröm volt számunkra, hogy a rendezvény megnyitója után a T.S.T. tánccsoport mellett a mi diákjaink is hatalmas lelkesedéssel mutatták be mit tanultak az elmúlt két hónap alatt. Az egyéni produkciók mindenki arcára hatalmas mosolyt csaltak…

2012.csaladi.nap.029

A cél az volt, hogy mindenki érezze jól magát. Ez annyira jól sikerült, hogy 11 órakor senki nem szeretett volna valahogy hazamenni… 15 különböző feladat várt mindenkit, ahol az ügyességtől a logikán át a gyorsaságtól a pontosságig mindenre szükség volt…

2012.csaladi.nap.044

Megtapasztalhatta mindenki, hogy a markóló sofőrök feladata igen kemény főleg, amikor egy madzag segítségével kell irányítani azt. Az üveggolyó pedig igen könnyen gurul, szinte művészet a ragasztócsíkra varázsolni.

2012.csaladi.nap.067

Ezek után a két lufi levegőben tartása gyerekjátéknak tűnt, főleg ha valaki rájött a titkára, hogy magasra kell őket juttatni.

2012.csaladi.nap.096

Mindenki kipróbálhatta a gördeszkát, milyen rajta gurulni, ha kézzel vagy lábbal hajtjuk csak magunkat vele.

2012.csaladi.nap.069

Apró kezek dobtak célba különböző méretű és alakú labdákkal, hol a vödörbe juttatás, hol pedig a guriga hegy ledöntése volt a cél. A totóval már az olimpiai játékokra készültünk, az egészség állomáson pedig egy kérdőív kitöltése után mindenki kapott egy kis ajándékot.

2012.csaladi.nap.072

Külön öröm volt számunkra, hogy a rendezvény megnyitója után a T.S.T. tánccsoport mellett a mi diákjaink is hatalmas lelkesedéssel mutatták be mit tanultak az elmúlt két hónap alatt. Az egyéni produkciók mindenki arcára hatalmas mosolyt csaltak…

2012.csaladi.nap.154

Annyi pontot gyűjtöttetek, hogy alig bírtuk összeszámolni… A győzteseknek gratulálunk, a finom csoki mellé hatalmas tapsot is kaptak hétfőn az eredményhirdetésen.

2012.csaladi.nap.146

Íme a legügyesebbek évfolyamonként, és természetesen a szülőknek is nagyon köszönjük az aktív részvételt:

2012.csaladi.nap.144

1. Varga Kende
2. Kovács Kristóf
3. Kékesi Levente
4. Radics István Dominik

2012.csaladi.nap.127


5. Szabó  Nóra
6. Marozsi Renáta
7. Halász János
8. Varga András

Szülők: Kékesi Ibolya

2012.csaladi.nap.087

Koller István

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4315
mod_vvisit_counterTegnap5509
mod_vvisit_counterEzen héten13930
mod_vvisit_counterMúlt héten35735
mod_vvisit_counterEbben hónapban87022
mod_vvisit_counterMúlt hónapban133582
mod_vvisit_counterÖsszesen7215996
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.