szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.


Mikulásváró játékos sportverseny

Ismét „játszani akaró” ovisok népesítették be iskolánk tornacsarnokát! Tíz óvoda tizenegy csoporttal vett részt ezen a közös, jókedvű, örömteli játékon. A pöttöm kisgyerekek Mikuláscsomagokat egyensúlyoztak a tollasütőn, gyakorolhatták a „hótalpon járás” tudományát, „motoros szánnal” száguldoztak, Mikulás kép puzzledarabjait gyűjtötték össze.

ovis.sport.01

A több mint 110 óvodás először együtt tornázott Lehoczki Miklós 4.c  osztályos tanuló vezetésével, majd elkezdődött az ovisok különleges Télapóváró versenye……. ahol az óvodás kisgyerekek jókedve, szurkolása még az iskola csengőjét is elnyomta!

ovis.sport.69

Lassan 10 éve kerül megrendezésre iskolánkban a hagyományosnak tekinthető játékos sportverseny, nagycsoportos óvodások részére. Öt éve már vándorkupáért ,,küzdenek” az ovisok. A Rákóczis-kupa mellett labdák és sok-sok csoki mikulás várta a gazdáit…

ovis.sport.12

A pöttöm kisgyerekek Mikuláscsomagokat egyensúlyoztak a tollasütőn……..

ovis.sport.14

…………gyakorolhatták a „hótalpon járás” tudományát…..

ovis.sport.40

…………….„motoros szánnal” száguldoztak…….

ovis.sport.54

………. sőt még legó-tornyot is építettek……..

ovis.sport.57

….végül pedig egy Mikulás kép puzzledarabjait gyűjtötték össze, amit haza is vihettek az óvodájukba.

ovis.sport.25

Gratulálunk a 2011. december 1-én rendezett játékos sportverseny helyezettjeinek:

I. helyezett: Hosszú utcai Óvoda

II. helyezett: Forradalom utcai Óvoda

III. helyezett: Árpádvárosi Óvoda

 A Bíró Lajos utcai óvodából, a Mátis Kálmán utcai óvodából,a Máriavárosi óvodából, a Klapka utcai óvodából, a Szabadkai utcai óvodából, a Kinderoviból – ahonnan két csoport is részt vett -, az Izsáki úti óvodából érkezett óvodásoknak pedig gratulálunk a bátorságukért, a kitartásukért.

Ne feledjétek: Nem a győzelem, a részvétel a fontos!

ovis.sport.23

Kedves Ovisok!

 Reméljük - ha ránéztek a Mikulásos képre, eszetekbe fog jutni, hogy a Rákóczi iskolában voltatok Mikulás versenyen!

 Farkas Anikó

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4188
mod_vvisit_counterTegnap5509
mod_vvisit_counterEzen héten13803
mod_vvisit_counterMúlt héten35735
mod_vvisit_counterEbben hónapban86895
mod_vvisit_counterMúlt hónapban133582
mod_vvisit_counterÖsszesen7215869
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.