szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.


Sportnap az iskolában

Pénteken részt vett iskolánk a Magyar Diáksport Napja rendezvényen, melynek célja, hogy a gyerekek legalább százhúsz percet mozogjanak.

sportnap.021

- Majdnem nyolcszáz gyerek mozgott a rendezvényen – mondja Szőke Tünde az iskola testnevelő tanára. - Évek óta részt veszünk a programsorozatban. Ekkor a város legtöbb iskolájában a könyv marad a táskában és a mozgásé a főszerep.

sportnap.05

Ez szerintem nagyon fontos az egészségtudatos életmód kialakításához. A mai gyerekeket elnézve egyre inkább hangsúlyosabban kellene erre odafigyelnünk.

sportnap.32

- Külön szerveztük meg az alsós és a felsős tanulók sportprogramját. Nyolctól tízig a kicsiké volt a csarnok, ahol játékos sportversenyeken, és labdás ügyességi feladatokon vettek részt. Tíztől tizenkettőig jöttek a nagyok – meséli.

sportnap.50

A sportcsarnokban kötélhúzás és kosárlabda játékban csaptak össze az osztályok. Párhuzamosan az udvaron labdarúgás, az iskola előtt pedig váltófutás zajlott az évfolyamok között.

sportnap.067

Déli harangszóra pedig az egész iskola évfolyamonként indítva lefutotta a kétezer tizenegy méteres távot.

Itt is fent vagyunk:

delmagyar.200

delmagyarkreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4340
mod_vvisit_counterTegnap5509
mod_vvisit_counterEzen héten13955
mod_vvisit_counterMúlt héten35735
mod_vvisit_counterEbben hónapban87047
mod_vvisit_counterMúlt hónapban133582
mod_vvisit_counterÖsszesen7216021
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.