szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.


Dobogós helyezés a KTE Olimpián

 Véget ért a KTE Olimpia versenysorozat, melyet az Univer-KTE Kft. szervezett a KTE megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. A hat hétvégén megrendezett vetélkedőkön iskolánk a város másik tizenkét intézményével mérte össze tudását különböző sportágakban. A versenyek két korcsoportban zajlottak: 1-2-os és 3-4-es gyerekek között egyéni és csapatversenyben.

kte.olimpia.65

A rendezvénysorozat a Városháza Dísztermében, az ünnepélyes megnyitóval indult, majd ugyanitt a szellemi vetélkedővel folytatódott. A gyerekek a KTE szakosztályaival, versenyzőivel, múltjával és jelenével, valamint az 1911-es év eseményeivel kapcsolatban töltöttek ki tesztlapokat. Az elméleti verseny után következtek a sportági vetélkedők, sorrendben: vívás, asztalitenisz, súlyemelés, birkózás, labdarúgás.

kte.olimpia.50

A különböző helyszíneken megrendezett versenyszámok közül vívásban, súlyemelésben és birkózásban a gyerekek a sportágak jellegének megfelelő ügyességi és fizikai feladatokat hajtottak végre, míg az asztalitenisz és a labdarúgás a „valódi” játékról szólt. Két közepesen sikerült versenyszám (szellemi olimpia: 6., vívás: 7. hely) után iskolánk összetettben a 6. helyen állt, majd következett három olyan verseny, amelyek mindegyikén (asztalitenisz: 3., súlyemelés: 3., birkózás: 2. hely) dobogón végeztünk.

birkozas.14

Ezzel - a nagyon szoros versenyben - sikerült feljönnünk a harmadik helyre, melyet labdarúgásban (5. hely) – a riválisokat „magunk mögött tartva” – megőriztünk. A nem hivatalos végeredmény alapján tehát iskolánk összetettben a harmadik helyen végzett.

birkozas.21

A versenyeken összesen 37 tanuló vett részt, az iskolai kiválasztókon hozzávetőleg ugyanennyi. Külön elismerést érdemelnek azok a tanulók, akik egyéni eredményeik alapján különdíjban részesültek: Ecsedi Márk 4.c (asztalitenisz 4. hely)

kte.olimpia.05

Szrnka Benedek 4.b (súlyemelés 3. hely, birkózás 4. hely)

Sárközi Olivér 1.a (birkózás: 4. hely)

Lehoczki Miklós 3.c (súlyemelés: 2. hely)

DSC05185

Nagy öröm számunkra, hogy a 406 versenyző közül egyedül - iskolánk 2. d osztályos tanulója - Kékesi Levente vett részt mind a hat versenyszámban, ő a KTE Olimpia Csillaga megtisztelő címet érdemelte ki.

birkozas.46

Gratulálunk minden versenyzőnek és külön köszönet jár azoknak a kollégáknak (Nyúlné Nyíry Csilla, Kelemen Tamásné, Kovács Szilárd), akik hétvégenként - a szabadnapjukat feláldozva - elkísérték és segítették e gyerekeket.

kte.olimpia.26

A hivatalos eredményhirdetés és díjátadás 2011. június 25-én, szombaton 16 órakor, a KTE Díszközgyűlés keretén belül, az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban lesz.

kte.olimpia.31

 

Kovács Tamás

szervező

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4128
mod_vvisit_counterTegnap5509
mod_vvisit_counterEzen héten13743
mod_vvisit_counterMúlt héten35735
mod_vvisit_counterEbben hónapban86835
mod_vvisit_counterMúlt hónapban133582
mod_vvisit_counterÖsszesen7215809
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.