csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.


Dobogós helyezés a KTE Olimpián

 Véget ért a KTE Olimpia versenysorozat, melyet az Univer-KTE Kft. szervezett a KTE megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. A hat hétvégén megrendezett vetélkedőkön iskolánk a város másik tizenkét intézményével mérte össze tudását különböző sportágakban. A versenyek két korcsoportban zajlottak: 1-2-os és 3-4-es gyerekek között egyéni és csapatversenyben.

kte.olimpia.65

A rendezvénysorozat a Városháza Dísztermében, az ünnepélyes megnyitóval indult, majd ugyanitt a szellemi vetélkedővel folytatódott. A gyerekek a KTE szakosztályaival, versenyzőivel, múltjával és jelenével, valamint az 1911-es év eseményeivel kapcsolatban töltöttek ki tesztlapokat. Az elméleti verseny után következtek a sportági vetélkedők, sorrendben: vívás, asztalitenisz, súlyemelés, birkózás, labdarúgás.

kte.olimpia.50

A különböző helyszíneken megrendezett versenyszámok közül vívásban, súlyemelésben és birkózásban a gyerekek a sportágak jellegének megfelelő ügyességi és fizikai feladatokat hajtottak végre, míg az asztalitenisz és a labdarúgás a „valódi” játékról szólt. Két közepesen sikerült versenyszám (szellemi olimpia: 6., vívás: 7. hely) után iskolánk összetettben a 6. helyen állt, majd következett három olyan verseny, amelyek mindegyikén (asztalitenisz: 3., súlyemelés: 3., birkózás: 2. hely) dobogón végeztünk.

birkozas.14

Ezzel - a nagyon szoros versenyben - sikerült feljönnünk a harmadik helyre, melyet labdarúgásban (5. hely) – a riválisokat „magunk mögött tartva” – megőriztünk. A nem hivatalos végeredmény alapján tehát iskolánk összetettben a harmadik helyen végzett.

birkozas.21

A versenyeken összesen 37 tanuló vett részt, az iskolai kiválasztókon hozzávetőleg ugyanennyi. Külön elismerést érdemelnek azok a tanulók, akik egyéni eredményeik alapján különdíjban részesültek: Ecsedi Márk 4.c (asztalitenisz 4. hely)

kte.olimpia.05

Szrnka Benedek 4.b (súlyemelés 3. hely, birkózás 4. hely)

Sárközi Olivér 1.a (birkózás: 4. hely)

Lehoczki Miklós 3.c (súlyemelés: 2. hely)

DSC05185

Nagy öröm számunkra, hogy a 406 versenyző közül egyedül - iskolánk 2. d osztályos tanulója - Kékesi Levente vett részt mind a hat versenyszámban, ő a KTE Olimpia Csillaga megtisztelő címet érdemelte ki.

birkozas.46

Gratulálunk minden versenyzőnek és külön köszönet jár azoknak a kollégáknak (Nyúlné Nyíry Csilla, Kelemen Tamásné, Kovács Szilárd), akik hétvégenként - a szabadnapjukat feláldozva - elkísérték és segítették e gyerekeket.

kte.olimpia.26

A hivatalos eredményhirdetés és díjátadás 2011. június 25-én, szombaton 16 órakor, a KTE Díszközgyűlés keretén belül, az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban lesz.

kte.olimpia.31

 

Kovács Tamás

szervező

Ki olvas minket?

Oldalainkat 210 vendég böngészi
Ma, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.