szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.


Nagy csata a megyei döntőért

 

Cikk Forrása: Delmagyar.hu

Mintegy száz alsó tagozatos diák küzdött vállvetve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában a város legjobb csapata címéért. A sok ügyességi feladat, labdavezetés, pattogtatás, futás és labdahordás után megszületet a végeredmény.

jatekossport.003

Nüánszokon múlott az első és a második hely sorsa. A lelkes csapatunk a második helyen végzett, azonban ez a jó kedvüket egy pillanatra sem szegte, mivel bekerültek a megyei döntőbe.

jatekossport.016

A hat feladatból álló verseny végeredményeként első helyen a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola, második helyen pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola végzett, kiérdemelve ezzel a megyei döntőn való indulást.

jatekossport.026

Adamik Zoltán, a Városi Diáksport Szövetség Elnöke, Széchenyivárosi Iskola csapatának egyik felkészítő tanára így értékelte a versenyt: - A játékos sportverseny a diákolimpiai versenysorozat része, ami régi hagyományoknak örvend. Előre kiadott játékgyűjteményből minden évben sorsolás útján választjuk ki azt a hatot, ami a városi és a megyei döntőn is egyaránt szerepel.

jatekossport.133

Régebben nem volt az alsósoknak semmilyen verseny, ahol megmérettethetik magukat. Ez egyaránt kielégíti a játék és vetélkedőigényüket. A feladatokban szinte az összes népszerűbb sportág és a torna is képviseli magát. Fontos még a gyorsaság, robbanékonyság. Testnevelő tanárként idegőrlő tud lenni. Tudom, hogy tudja a gyerek, de a játék izgalmában ronthat, és ezt nehéz érzelemmentesen kezelni.

jatekossport.043

Megszólaltattunk természetesen egy résztvevőt is, hogy érezte magát a viadal során: - Nagyon jól éreztem magam, örülők, hogy továbbjutottunk a megyei döntőbe – mondta Kiss Domonkos, a II. Rákóczi 3. osztályos tanulója. - Az a feladat volt a kedvencem, amikor át kellet bújni a léc alatt, és a labdavezetéses, mert amúgy is focizok.

jatekossport.051

Tanára, Kovács Lóránd így értékelte a tanítványok teljesítményét: - Tavaly megyei harmadikak lettünk. Idén is legalább ennyit szeretnénk elérni. Sokat készültünk, 52 gyerekből választottuk ki a 18-at. Velük nagyon meg vagyok elégedve, hiszen a kitűzött célt elértük, indulhatunk a megyei döntőben. Köszönöm ezúton is felkészítő társam, Patyi Ari segítségét.

jatekossport.046

A győztes csapat felkészítő tanára, Bálint Erika, így nyilatkozott a verseny után: - Rendszeres részvevői vagyunk a versenysorozatnak, évről évre eljutunk a megyei döntőig. A városi versenyre nem sokat készültünk, a megyei megmérettetésre más szorgosabban szoktunk gyakorolni. A két iskola diákjainak az egyidejű edzése, versenyeztetése okoz néha fejtörést, de általában le szoktuk küzdeni a hasonló problémákat.

Itt is olvashatsz rólunk:

delmagyar.200

delmagyar.g

 

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4063
mod_vvisit_counterTegnap5509
mod_vvisit_counterEzen héten13678
mod_vvisit_counterMúlt héten35735
mod_vvisit_counterEbben hónapban86770
mod_vvisit_counterMúlt hónapban133582
mod_vvisit_counterÖsszesen7215744
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.