péntek, február 21, 2020
image image image image image image image image
Szabadidős foglalkozás 02.19. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 4-5-én Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon sok kisgyermek látogatott el hozzánk szüleivel együtt. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket.
Környezetvédelmi fotópályázat Beküldendő: 2 darab fénykép, amely 1 jó illetve 1 rossz példát mutat be a környezetvédelemről. A képeket személyesen neked kell elkészíteni! A képekhez az elkészítés dátumát, helyszínét, illetve, hogy mi ebben a jó/rossz egy mondatban le kell írni! Beküldési határidő: 2020. március 10. iskolánk e-mail címére:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , névvel, osztállyal!
Szabadidős foglalkozás 01.29. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 29-én Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat.
Lions érzékenyítő délután A Lions Club és a Kuti Optika nagy kedvezményt biztosít a szülőknek gyermekük szemüvegének megvásárlásában, valamint 15 diák szemüvegének teljes költségét vállalta a Lions Club. Az oroszlánok egy érzékenyítő napot szerveztek az iskolánk alsó diákjainak.
Táncversenyek Az IPDSO Táncverseny és a Fashion Street Dance, Hip-Hop Speed, FreeStyle és Rock and Show Táncversenyen iskonák csapatai több aranyérmet is nyertek.
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 4-én és 5-én NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek az első két tanítási órán, és ha testnevelés órán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!


Nagy csata a megyei döntőért

 

Cikk Forrása: Delmagyar.hu

Mintegy száz alsó tagozatos diák küzdött vállvetve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában a város legjobb csapata címéért. A sok ügyességi feladat, labdavezetés, pattogtatás, futás és labdahordás után megszületet a végeredmény.

jatekossport.003

Nüánszokon múlott az első és a második hely sorsa. A lelkes csapatunk a második helyen végzett, azonban ez a jó kedvüket egy pillanatra sem szegte, mivel bekerültek a megyei döntőbe.

jatekossport.016

A hat feladatból álló verseny végeredményeként első helyen a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola, második helyen pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola végzett, kiérdemelve ezzel a megyei döntőn való indulást.

jatekossport.026

Adamik Zoltán, a Városi Diáksport Szövetség Elnöke, Széchenyivárosi Iskola csapatának egyik felkészítő tanára így értékelte a versenyt: - A játékos sportverseny a diákolimpiai versenysorozat része, ami régi hagyományoknak örvend. Előre kiadott játékgyűjteményből minden évben sorsolás útján választjuk ki azt a hatot, ami a városi és a megyei döntőn is egyaránt szerepel.

jatekossport.133

Régebben nem volt az alsósoknak semmilyen verseny, ahol megmérettethetik magukat. Ez egyaránt kielégíti a játék és vetélkedőigényüket. A feladatokban szinte az összes népszerűbb sportág és a torna is képviseli magát. Fontos még a gyorsaság, robbanékonyság. Testnevelő tanárként idegőrlő tud lenni. Tudom, hogy tudja a gyerek, de a játék izgalmában ronthat, és ezt nehéz érzelemmentesen kezelni.

jatekossport.043

Megszólaltattunk természetesen egy résztvevőt is, hogy érezte magát a viadal során: - Nagyon jól éreztem magam, örülők, hogy továbbjutottunk a megyei döntőbe – mondta Kiss Domonkos, a II. Rákóczi 3. osztályos tanulója. - Az a feladat volt a kedvencem, amikor át kellet bújni a léc alatt, és a labdavezetéses, mert amúgy is focizok.

jatekossport.051

Tanára, Kovács Lóránd így értékelte a tanítványok teljesítményét: - Tavaly megyei harmadikak lettünk. Idén is legalább ennyit szeretnénk elérni. Sokat készültünk, 52 gyerekből választottuk ki a 18-at. Velük nagyon meg vagyok elégedve, hiszen a kitűzött célt elértük, indulhatunk a megyei döntőben. Köszönöm ezúton is felkészítő társam, Patyi Ari segítségét.

jatekossport.046

A győztes csapat felkészítő tanára, Bálint Erika, így nyilatkozott a verseny után: - Rendszeres részvevői vagyunk a versenysorozatnak, évről évre eljutunk a megyei döntőig. A városi versenyre nem sokat készültünk, a megyei megmérettetésre más szorgosabban szoktunk gyakorolni. A két iskola diákjainak az egyidejű edzése, versenyeztetése okoz néha fejtörést, de általában le szoktuk küzdeni a hasonló problémákat.

Itt is olvashatsz rólunk:

delmagyar.200

delmagyar.g

 


beisk20-21

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

PENZUGY

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4663
mod_vvisit_counterTegnap3619
mod_vvisit_counterEzen héten23194
mod_vvisit_counterMúlt héten27875
mod_vvisit_counterEbben hónapban94351
mod_vvisit_counterMúlt hónapban142341
mod_vvisit_counterÖsszesen7918679
.

Elérhetőség:

elerhetoseg

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Ma, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.