szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.


Kis Messi a csarnokban?

 

Hosszas egyeztetés után végre még egy meccset sikerült lejátszani a 3-os osztályfoci bajnokságon. A d-sek játszottak a c-sekkel. Izgalmas meccsnek ígérkezett, ugyanis mindkét csapatban akadt, akinek nem idegen a focilabda. Az első 5 perc erőfelmérés után egy pöttöm gyerek megtalálta a góllövő cipőjét.

DSC08985

Olyannyira, hogy futószalagon gyártotta a gólokat.Mire lecsillapodott volna a lelkes szurkolótábor újra kaptak alkalmat arra, hogy a hajrá feliratú papírjaikkal együtt ugrálva skandálják a hajrá 3.d-t. Na de vissza, ahhoz, aki miatt ilyen hangos volt a csarnok. A pöttöm focista – Krisztián – zsonglőrködött a labdával.

DSC08998

Egy csel jobbra, ketten szaladnak az ellenkező irányba, vissza csel, az utolsó védő is kijátszva… no de jön a kapus… semmi gond, az alig 32-es fekete cipő iszonyatosat csattan a labdán, ami centikkel a léc fölött száll el. A kapus által kidobott labdát Titi – aki szinte mindenütt ott volt- lefülelte és laza passzal továbbította is Krisztiánnak, aki ezúttal nem hibázott, és az alsó sarkot megcélozva bombázott… GÓLLL…

DSC09017

Még még még ennyi nem elég hangzott a lelátóról… Hasonló ütemben hol a kaput, hol a labdafogó hálót bombázva születtek a szebbnél szebb gólok… Nem számított, hogy kettő vagy három nála egy fejjel magasabb állja az útját…

DSC09022

A mérkőzés azonban nem egy emberről szól. A teljes csapat ki tett magáért. Szinte az egész pálya kék volt, mindenütt ott voltak. A küzdeni akarásuknak volt köszönhető, bár lehet, hogy egy kicsit belejátszott az XXL-es megkülönböztető mez is, ami pólóként és szoknyaként egyaránt tökéletesen funkcionálva jelezte a csapategységet.

DSC09027

Nem láthattunk volna ilyen szép meccset, ha nincs a Ádám, aki a védekezés tengelyében szinte minden labdára lecsapott. Titi aki hasonló eredményességgel csente el a labdákat az ellenféltől a középpályán, és természetesen Krisztofer, Bazsi és Dávid labdabiztossága is kellett a sikerhez.

DSC09091

Az ellenfél is küzdött amennyire kitelt tőle azonban a csapat nem volt a tökéletes összhangon, a csapatmunka helyett inkább az egyéni akciókkal próbálkoztak, ami nem sok eredményhez vezetett egy igazi „csapat” ellen.

DSC09097


kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3979
mod_vvisit_counterTegnap5509
mod_vvisit_counterEzen héten13594
mod_vvisit_counterMúlt héten35735
mod_vvisit_counterEbben hónapban86686
mod_vvisit_counterMúlt hónapban133582
mod_vvisit_counterÖsszesen7215660
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 41 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.