csütörtök, január 17, 2019
image image image image image image image image
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
„Fizess Mosollyal”! Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Újabb felajánlás született a 8. a osztály részéről Domokosné Bíró Éva osztályfőnök vezetésével. December 19-én iskolánk nyugalmazott pedagógusait karácsonyi műsorra vártuk.
Mesemondó Verseny December 10-én került megrendezésre a legifjabb korosztály körében az iskolai Mesemondó Verseny. Az 1-2. évfolyamos tanulók mondták el meséiket. Sok szép mesét hallottunk, a gyerekek szépen hangsúlyozva, bátran adták elő történeteiket.
Adventi koncert a Nagytemplomban Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.04.

Farkas Anikó

farkasanikoVégzettség: Kecskeméti Tanítóképző Főiskola (tanító szak), Juhász Gyula  Tanárképző Főiskola (pedagógia szak), Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (közoktatásvezetői szak)

Magamról:

1990 óta dolgozom az iskolában tanítóként, azóta szinte mindig 1-2. osztályos gyermekek oktatásával-nevelésével foglalkoztam. 2015 óta szakértői feladatokat is ellátok. Az elmúlt öt évben a leendő 1. osztályos és a középiskolai beiskolázási feladatokat koordináltam, ebben a tanévben pedig az alsó tagozatos munkaközösség vezetője lettem.

Két gyermekem van, a kisebbik lányom még 11. osztályos gimnazista, a nagyobbik lányom már felnőtt, de korábban mindketten „Rákóczisok” voltak.

A 2016/2017-es tanévben nyílt először lehetőségem arra, hogy a tanítványaim taníthattam tovább 3.-4. osztályban is, és végre megtapasztalhattam a „nagy felmenő” rendszer tanulókra gyakorolt pozitív hatását.

Jelenleg a 4.a osztályba járó gyermekeknek matematikát, környezetismeretet, etikát és technikát tanítok.

Arra törekszem, hogy az osztályközösségben a tanulók egyéni képességeiknek megfelelően megtalálják a saját helyüket, hiszen mindenki „jó” valamiben!

A tanítás mellett kiemelt feladatomnak tekintem a rám bízott tanulók nevelését, nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyerekeket egymásra figyelő, egymást segítő, együttműködni tudó emberekké neveljem.

Az emberi kapcsolataimban is mindig őszinteségre, becsületességre és tiszteletre törekszem. Ezeket az értékeket közvetítem a gyerekek és szüleik felé is, mert a velük való jó kapcsolat és a személyes példamutatás elengedhetetlen fontosságú a mindennapi együttműködésünk során.

A legfontosabb számomra, hogy tanítványaim szeressenek iskolába járni, jól érezzék magukat az iskolában, játszva tanuljanak, igazi, vidám gyerekek legyenek.

Nagyon közelinek érzem magamhoz az alsó tagozatos korosztályt, mert ezek a gyerekek még őszinték, vágynak arra, hogy szeressék őket és ők is nagyon tudnak szeretni. Ezt az érzést szeretném a tanítványaimban minél tovább fenntartani, mert hiszem, hogy:

"Egyetlen boldogság van a világon: szeretni és tudni, hogy szeretnek!"


plakat2019

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1091
mod_vvisit_counterTegnap5381
mod_vvisit_counterEzen héten17674
mod_vvisit_counterMúlt héten34463
mod_vvisit_counterEbben hónapban74345
mod_vvisit_counterMúlt hónapban107037
mod_vvisit_counterÖsszesen6083220
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 136 vendég böngészi
Ma, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.