hétfő, május 27, 2019
image image image image image image image image
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.

10.10.04.

Farkas Anikó

farkasanikoVégzettség: Kecskeméti Tanítóképző Főiskola (tanító szak), Juhász Gyula  Tanárképző Főiskola (pedagógia szak), Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (közoktatásvezetői szak)

Magamról:

1990 óta dolgozom az iskolában tanítóként, azóta szinte mindig 1-2. osztályos gyermekek oktatásával-nevelésével foglalkoztam. 2015 óta szakértői feladatokat is ellátok. Az elmúlt öt évben a leendő 1. osztályos és a középiskolai beiskolázási feladatokat koordináltam, ebben a tanévben pedig az alsó tagozatos munkaközösség vezetője lettem.

Két gyermekem van, a kisebbik lányom még 11. osztályos gimnazista, a nagyobbik lányom már felnőtt, de korábban mindketten „Rákóczisok” voltak.

A 2016/2017-es tanévben nyílt először lehetőségem arra, hogy a tanítványaim taníthattam tovább 3.-4. osztályban is, és végre megtapasztalhattam a „nagy felmenő” rendszer tanulókra gyakorolt pozitív hatását.

Jelenleg a 4.a osztályba járó gyermekeknek matematikát, környezetismeretet, etikát és technikát tanítok.

Arra törekszem, hogy az osztályközösségben a tanulók egyéni képességeiknek megfelelően megtalálják a saját helyüket, hiszen mindenki „jó” valamiben!

A tanítás mellett kiemelt feladatomnak tekintem a rám bízott tanulók nevelését, nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyerekeket egymásra figyelő, egymást segítő, együttműködni tudó emberekké neveljem.

Az emberi kapcsolataimban is mindig őszinteségre, becsületességre és tiszteletre törekszem. Ezeket az értékeket közvetítem a gyerekek és szüleik felé is, mert a velük való jó kapcsolat és a személyes példamutatás elengedhetetlen fontosságú a mindennapi együttműködésünk során.

A legfontosabb számomra, hogy tanítványaim szeressenek iskolába járni, jól érezzék magukat az iskolában, játszva tanuljanak, igazi, vidám gyerekek legyenek.

Nagyon közelinek érzem magamhoz az alsó tagozatos korosztályt, mert ezek a gyerekek még őszinték, vágynak arra, hogy szeressék őket és ők is nagyon tudnak szeretni. Ezt az érzést szeretném a tanítványaimban minél tovább fenntartani, mert hiszem, hogy:

"Egyetlen boldogság van a világon: szeretni és tudni, hogy szeretnek!"


plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3618
mod_vvisit_counterTegnap5227
mod_vvisit_counterEzen héten3618
mod_vvisit_counterMúlt héten38928
mod_vvisit_counterEbben hónapban129225
mod_vvisit_counterMúlt hónapban136279
mod_vvisit_counterÖsszesen6714889
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 73 vendég böngészi
Ma, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.