hétfő, június 25, 2018
image image image image image image image image
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Meghívó leendő elsősöknek Ezúton szeretnénk meghívni az iskolánkba jelentkezett leendő elsős tanulókat, szüleiket és testvéreiket a 2018. április 21-én 9 órakor kezdődő iskolánk névadójának tiszteletére rendezett felvonulásunkra. Indulás az iskola elől.
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...

10.10.04.

Farkas Anikó

farkasanikoVégzettség: Kecskeméti Tanítóképző Főiskola (tanító szak), Juhász Gyula  Tanárképző Főiskola (pedagógia szak), Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (közoktatásvezetői szak)

Magamról:

1990 óta dolgozom az iskolában tanítóként, azóta szinte mindig 1-2. osztályos gyermekek oktatásával-nevelésével foglalkoztam. 2015 óta szakértői feladatokat is ellátok. Az elmúlt öt évben a leendő 1. osztályos és a középiskolai beiskolázási feladatokat koordináltam, ebben a tanévben pedig az alsó tagozatos munkaközösség vezetője lettem.

Két gyermekem van, a kisebbik lányom még 11. osztályos gimnazista, a nagyobbik lányom már felnőtt, de korábban mindketten „Rákóczisok” voltak.

A 2016/2017-es tanévben nyílt először lehetőségem arra, hogy a tanítványaim taníthattam tovább 3.-4. osztályban is, és végre megtapasztalhattam a „nagy felmenő” rendszer tanulókra gyakorolt pozitív hatását.

Jelenleg a 4.a osztályba járó gyermekeknek matematikát, környezetismeretet, etikát és technikát tanítok.

Arra törekszem, hogy az osztályközösségben a tanulók egyéni képességeiknek megfelelően megtalálják a saját helyüket, hiszen mindenki „jó” valamiben!

A tanítás mellett kiemelt feladatomnak tekintem a rám bízott tanulók nevelését, nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyerekeket egymásra figyelő, egymást segítő, együttműködni tudó emberekké neveljem.

Az emberi kapcsolataimban is mindig őszinteségre, becsületességre és tiszteletre törekszem. Ezeket az értékeket közvetítem a gyerekek és szüleik felé is, mert a velük való jó kapcsolat és a személyes példamutatás elengedhetetlen fontosságú a mindennapi együttműködésünk során.

A legfontosabb számomra, hogy tanítványaim szeressenek iskolába járni, jól érezzék magukat az iskolában, játszva tanuljanak, igazi, vidám gyerekek legyenek.

Nagyon közelinek érzem magamhoz az alsó tagozatos korosztályt, mert ezek a gyerekek még őszinték, vágynak arra, hogy szeressék őket és ők is nagyon tudnak szeretni. Ezt az érzést szeretném a tanítványaimban minél tovább fenntartani, mert hiszem, hogy:

"Egyetlen boldogság van a világon: szeretni és tudni, hogy szeretnek!"

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Ma, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.