kedd, október 23, 2018
image image image image image image image image
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.04.

Farkas Anikó

farkasanikoVégzettség: Kecskeméti Tanítóképző Főiskola (tanító szak), Juhász Gyula  Tanárképző Főiskola (pedagógia szak), Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (közoktatásvezetői szak)

Magamról:

1990 óta dolgozom az iskolában tanítóként, azóta szinte mindig 1-2. osztályos gyermekek oktatásával-nevelésével foglalkoztam. 2015 óta szakértői feladatokat is ellátok. Az elmúlt öt évben a leendő 1. osztályos és a középiskolai beiskolázási feladatokat koordináltam, ebben a tanévben pedig az alsó tagozatos munkaközösség vezetője lettem.

Két gyermekem van, a kisebbik lányom még 11. osztályos gimnazista, a nagyobbik lányom már felnőtt, de korábban mindketten „Rákóczisok” voltak.

A 2016/2017-es tanévben nyílt először lehetőségem arra, hogy a tanítványaim taníthattam tovább 3.-4. osztályban is, és végre megtapasztalhattam a „nagy felmenő” rendszer tanulókra gyakorolt pozitív hatását.

Jelenleg a 4.a osztályba járó gyermekeknek matematikát, környezetismeretet, etikát és technikát tanítok.

Arra törekszem, hogy az osztályközösségben a tanulók egyéni képességeiknek megfelelően megtalálják a saját helyüket, hiszen mindenki „jó” valamiben!

A tanítás mellett kiemelt feladatomnak tekintem a rám bízott tanulók nevelését, nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyerekeket egymásra figyelő, egymást segítő, együttműködni tudó emberekké neveljem.

Az emberi kapcsolataimban is mindig őszinteségre, becsületességre és tiszteletre törekszem. Ezeket az értékeket közvetítem a gyerekek és szüleik felé is, mert a velük való jó kapcsolat és a személyes példamutatás elengedhetetlen fontosságú a mindennapi együttműködésünk során.

A legfontosabb számomra, hogy tanítványaim szeressenek iskolába járni, jól érezzék magukat az iskolában, játszva tanuljanak, igazi, vidám gyerekek legyenek.

Nagyon közelinek érzem magamhoz az alsó tagozatos korosztályt, mert ezek a gyerekek még őszinték, vágynak arra, hogy szeressék őket és ők is nagyon tudnak szeretni. Ezt az érzést szeretném a tanítványaimban minél tovább fenntartani, mert hiszem, hogy:

"Egyetlen boldogság van a világon: szeretni és tudni, hogy szeretnek!"

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2575
mod_vvisit_counterTegnap3461
mod_vvisit_counterEzen héten6036
mod_vvisit_counterMúlt héten27068
mod_vvisit_counterEbben hónapban90778
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5755604
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
Ma, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.