hétfő, május 27, 2019
image image image image image image image image
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.

15.08.26.

Lajos Péterné Kákonyi Réka

 kakonyireka„Azért a legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt.” /Platón/

 Szerencsés embernek mondhatom magam, mert már óvodás koromban olyan mesterem (Forrai Kati néni) volt, aki fontosnak tartotta a kicsi gyermekek zenei nevelését. Általános iskolámban, gimnáziumomban (Kodály Iskola) sőt főiskolás (Szegedi Tudományegyetem) koromban is minden e csoda körül forgott.

 A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015 óta alkalmaz ének-zene pedagógusként, ezt megelőzően a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban tanítottam.

 Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megszeressék a zenét, hogy amikor majd kikerülnek az intézmény falai közül akkor is legyen hova fordulniuk bánatukban, örömükben.

 Fontosnak tartom megtalálni a mai kor diktálta zenei kultúránk, az elődeink zsenialitása valamint az ősi népzenei tradicionális kincseink az összhangját.

 Próbálom igényes és élő zenével is megismertetni a gyermekeket, ehhez szerencsére nagyszámú hangszergyüjteményem is rendelkezésre áll.

 Megtisztelő, hogy e sajátos arculatú iskolában taníthatom gyermekét, igyekszem Őt a nehéz és rohanó világunkban hetente egyszer élményhez juttatni.

 Két gyermekem van, akik maguk is általános iskolások, természetesen zenész hobbival.

 Tisztelettel, Lajos Péterné Kákonyi Réka ének-zene szaktanárplakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3634
mod_vvisit_counterTegnap5227
mod_vvisit_counterEzen héten3634
mod_vvisit_counterMúlt héten38928
mod_vvisit_counterEbben hónapban129241
mod_vvisit_counterMúlt hónapban136279
mod_vvisit_counterÖsszesen6714905
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Ma, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.