csütörtök, január 17, 2019
image image image image image image image image
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
„Fizess Mosollyal”! Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Újabb felajánlás született a 8. a osztály részéről Domokosné Bíró Éva osztályfőnök vezetésével. December 19-én iskolánk nyugalmazott pedagógusait karácsonyi műsorra vártuk.
Mesemondó Verseny December 10-én került megrendezésre a legifjabb korosztály körében az iskolai Mesemondó Verseny. Az 1-2. évfolyamos tanulók mondták el meséiket. Sok szép mesét hallottunk, a gyerekek szépen hangsúlyozva, bátran adták elő történeteiket.
Adventi koncert a Nagytemplomban Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

15.08.26.

Lajos Péterné Kákonyi Réka

 kakonyireka„Azért a legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt.” /Platón/

 Szerencsés embernek mondhatom magam, mert már óvodás koromban olyan mesterem (Forrai Kati néni) volt, aki fontosnak tartotta a kicsi gyermekek zenei nevelését. Általános iskolámban, gimnáziumomban (Kodály Iskola) sőt főiskolás (Szegedi Tudományegyetem) koromban is minden e csoda körül forgott.

 A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015 óta alkalmaz ének-zene pedagógusként, ezt megelőzően a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban tanítottam.

 Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megszeressék a zenét, hogy amikor majd kikerülnek az intézmény falai közül akkor is legyen hova fordulniuk bánatukban, örömükben.

 Fontosnak tartom megtalálni a mai kor diktálta zenei kultúránk, az elődeink zsenialitása valamint az ősi népzenei tradicionális kincseink az összhangját.

 Próbálom igényes és élő zenével is megismertetni a gyermekeket, ehhez szerencsére nagyszámú hangszergyüjteményem is rendelkezésre áll.

 Megtisztelő, hogy e sajátos arculatú iskolában taníthatom gyermekét, igyekszem Őt a nehéz és rohanó világunkban hetente egyszer élményhez juttatni.

 Két gyermekem van, akik maguk is általános iskolások, természetesen zenész hobbival.

 Tisztelettel, Lajos Péterné Kákonyi Réka ének-zene szaktanárplakat2019

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1094
mod_vvisit_counterTegnap5381
mod_vvisit_counterEzen héten17677
mod_vvisit_counterMúlt héten34463
mod_vvisit_counterEbben hónapban74348
mod_vvisit_counterMúlt hónapban107037
mod_vvisit_counterÖsszesen6083223
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 113 vendég böngészi
Ma, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.