péntek, augusztus 17, 2018
image image image image image image image image
Tanévnyitó ünnepség TÁJÉKOZTATÁS  A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG IDŐPONTJA: 2018. SZEPTEMBER 3. 8:00 óra (utána tanítás)  A TANKÖNYVEKET MINDEN TANULÓ A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG UTÁN AZ OSZTÁLYFŐNÖKÉTŐL KAPJA MEG
Javítóvizsgák időpontjai A javítóvizsgák időpontjai olvashatók itt, ami 2018. augusztus 24-én lesz.
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...

15.08.26.

Lajos Péterné Kákonyi Réka

 kakonyireka„Azért a legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt.” /Platón/

 Szerencsés embernek mondhatom magam, mert már óvodás koromban olyan mesterem (Forrai Kati néni) volt, aki fontosnak tartotta a kicsi gyermekek zenei nevelését. Általános iskolámban, gimnáziumomban (Kodály Iskola) sőt főiskolás (Szegedi Tudományegyetem) koromban is minden e csoda körül forgott.

 A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015 óta alkalmaz ének-zene pedagógusként, ezt megelőzően a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban tanítottam.

 Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megszeressék a zenét, hogy amikor majd kikerülnek az intézmény falai közül akkor is legyen hova fordulniuk bánatukban, örömükben.

 Fontosnak tartom megtalálni a mai kor diktálta zenei kultúránk, az elődeink zsenialitása valamint az ősi népzenei tradicionális kincseink az összhangját.

 Próbálom igényes és élő zenével is megismertetni a gyermekeket, ehhez szerencsére nagyszámú hangszergyüjteményem is rendelkezésre áll.

 Megtisztelő, hogy e sajátos arculatú iskolában taníthatom gyermekét, igyekszem Őt a nehéz és rohanó világunkban hetente egyszer élményhez juttatni.

 Két gyermekem van, akik maguk is általános iskolások, természetesen zenész hobbival.

 Tisztelettel, Lajos Péterné Kákonyi Réka ének-zene szaktanár


Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Ma, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.