kedd, október 23, 2018
image image image image image image image image
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

15.08.26.

Lajos Péterné Kákonyi Réka

 kakonyireka„Azért a legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt.” /Platón/

 Szerencsés embernek mondhatom magam, mert már óvodás koromban olyan mesterem (Forrai Kati néni) volt, aki fontosnak tartotta a kicsi gyermekek zenei nevelését. Általános iskolámban, gimnáziumomban (Kodály Iskola) sőt főiskolás (Szegedi Tudományegyetem) koromban is minden e csoda körül forgott.

 A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015 óta alkalmaz ének-zene pedagógusként, ezt megelőzően a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban tanítottam.

 Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megszeressék a zenét, hogy amikor majd kikerülnek az intézmény falai közül akkor is legyen hova fordulniuk bánatukban, örömükben.

 Fontosnak tartom megtalálni a mai kor diktálta zenei kultúránk, az elődeink zsenialitása valamint az ősi népzenei tradicionális kincseink az összhangját.

 Próbálom igényes és élő zenével is megismertetni a gyermekeket, ehhez szerencsére nagyszámú hangszergyüjteményem is rendelkezésre áll.

 Megtisztelő, hogy e sajátos arculatú iskolában taníthatom gyermekét, igyekszem Őt a nehéz és rohanó világunkban hetente egyszer élményhez juttatni.

 Két gyermekem van, akik maguk is általános iskolások, természetesen zenész hobbival.

 Tisztelettel, Lajos Péterné Kákonyi Réka ének-zene szaktanár


kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2579
mod_vvisit_counterTegnap3461
mod_vvisit_counterEzen héten6040
mod_vvisit_counterMúlt héten27068
mod_vvisit_counterEbben hónapban90782
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5755608
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi
Ma, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.