vasárnap, október 21, 2018
image image image image image image image image
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

12.09.06.

Vidáné Tóth Beatrix

Bea néni

Vidáné Tóth Beatrixnek hívnak. 2006-ban végeztem a kecskeméti Tanítóképző Főiskola testnevelés műveltségterületén. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában hatodik éve dolgozom. Jelenleg 2. osztályosok magyar nyelv és irodalom, testnevelés tanítója vagyok, emellett a 6. osztályban tanítok testnevelést, valamint 2-4. évfolyamon játékos sportot. A gyerekekkel való foglalkozás nagy örömet jelentett számomra.

Célom egy nyugodt, szeretetteljes légkör megteremtése, az óvodából az iskolába történő zökkenőmentes átlépés biztosítása a gyermekek számára.

Feladatomnak tekintem, hogy nyitott szívű és gondolkodású, érdeklődő gyerekek kerüljenek ki a kezem alól. A gyermekek félelmek nélkül lépjenek be reggelenként az osztályba, s a tanulás során sok játékkal, vidámsággal, érdekes dolgokkal találkozzanak és biztonságban érezzék magukat.

Fontos számomra, hogy megtaláljam, melyik gyermek miben ügyes, tehetséges. Szeretek jó csapatban együtt dolgozni, küzdeni és örülni a sikereknek a gyerekekkel, szülőkkel.

Szeretettel várom a leendő elsősöket!


kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2378
mod_vvisit_counterTegnap4006
mod_vvisit_counterEzen héten25927
mod_vvisit_counterMúlt héten29417
mod_vvisit_counterEbben hónapban83601
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5748427
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
Ma, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.