vasárnap, július 21, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpg
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja Nemzeti Összetartozás Napja iskolánkban.
Fenntarthatósági témahét - Föld napja FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - FÖLD NAPJA április 22.   A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.

24.04.08.

Szlovén diákok látogatása a Rákócziban

 A látogatás célja, hogy a tanulók megismerjék egymást kultúráját, közös programokon vegyenek részt, ezáltal is gyakorolják az idegen nyelvet.

A csoport az első napon körbejárta az iskola épületét, majd angol órákon vett részt a nyolcadikosokkal. A délutánt a szabadidő parkban töltötték.

2

A második napon délelőtt Kecskemét nevezetességeit tekintették meg, többek között a Városháza dísztermét és az interaktív kiállítást, majd krumplis lángost készítettek az iskola konyhájában.

4

Délután az iskolánkban rendezett városi, országismereti versenyen mutatták be prezentációjukat Szlovénia hagyományairól.

3

Szerdán a csoport Budapestre látogatott, ahol a Hősök-terén, majd a Városligetben sétáltak, majd egy hajókiránduláson nézték meg Buda és Pest legszebb látnivalóit. A napot Fényművészeti Múzeum kiállítással zárták.

5

Csütörtökön részt vettek a Rákóczis megemlékezésen, az ötödikesekkel hagymányos ételeket bemutató étlapokat készítettek, majd a hetedikesekkel, vegyes csapatokban tették próbára tudásukat az Európai Unió országairól. Ének órán magyarul tanulták meg a Tavaszi szél és a Nád a házam teteje című népdalokat. Délután a Leskovszyk Hangszermúzeumot tekintették meg, ahol többféle hangszert is kipróbáltak a szlovén diákok. Délután vidám, táncos összejövetelen találkoztak a magyar és a szlovén tanulók.

6

Az utolsó napon online quizt és szabaduló szobákat készítettek párban a hatodikos magyar és a szlovén tanulók az Európai Unió tagországairól. Délelőtt a húsvéti néphagyományt megismerve a Népművészeti Múzeumban festettek húsvéti tojásokat.

A szlován csoport péntek este utazott haza sok emlékkel, azonban a közös munka folytatódik, hiszen 22 magyar tanuló fog ellátogatni a szlován partneriskolába 2024. április 22-26-a között az iskola Erasmus+ akkreditációs pályzatának keretében. Kaszab Éva
koordinátor


Ki olvas minket?

Oldalainkat 120 vendég böngészi
Ma, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.