csütörtök, január 27, 2022
image image image image image image image image
Rajzverseny A Kecskeméti Kandó Kálmán SZC Kondor Béla Képző- és Iparművészeti tagozta Útvesztő címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett 7-8. osztályos tanulók részére. Öt tanítványunkkal vettünk részt a pályázaton. Lelkesen láttunk a munkához.
Fantasztikus eredmény német nyelvből A Kecskeméti Katona József Gimnázium által szervezett, három fordulós, városi Vámos Károly Német Nyelvi Verseny 1. helyezettje Polyák Marcell 8.B, harmadik helyezettje Baráth Bianka 8.B osztályos tanuló.
Köszönetnyílvánítás Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a Menstvár az állatokért alapítványnak szervezett gyűjtéshez!
Mosolymanók program Iskolánk is csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mosoly- Manó karácsonyi programjához. Diákjaink lelkesen hozták az ajándékokat. A csomagokba könyvek, játékok és édességek kerültek. A szervezésben az 5. b osztály segített.
Informatika verseny a PG-ben 2021. november 23-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban informatika versenyt rendeztünk az általános iskolák 7.-8. osztályos tanulói számára. A versenyt Polyák Marcell 8.b osztályos tanulónk nyerte meg.
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.

21.11.05.

Állatok Világnapja 2021. okt. 4.

„Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.”

kep01

Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már harmadik éve, a 2021/2022-es tanévben is, örökbefogadta a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.

kep02

A világnap alapelve, hogy az állatok boldoggá teszik életünket, segítik napjainkat. E nap célja, hogy felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, valamint az ember és állat közötti barátságra.

kep03

Háziállatainkról mi gondoskodhatunk, de a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában is részt vehetünk azzal, ha jelképesen örökbefogadunk egy állatot, hogy segítsük gondozását és így a veszélyeztetett fajok fennmaradását.

kep04

VIDEÓ


ÖRÖKBEFOGADÓK (2021/2022.)

oklevel

8.a   Balog Nóra

8.b   Német Nóra, Marosi Viktória, Nagy Nóra, Turucz Zoé,

Balázsházy Helga, Osgyán Karolina, Felföldi Dániel

8.c   Berényi András, Bodor Vivien, Kapás Blanka, Kovács Korina, Szalai Hanna, Horváth Vivien

7.a   Oláh Fanni

7.b   Kovács Norbert, Bránya Dóra, Szűcs Vivien, Barát Anita

Lénárt Hajnalka, Rácz Angéla

7.c   Subicz József Benjamin, Nagy Roland, Pongó Máté,

Kovács Áron, Gyöngyösi Attila

5.a   Molnár Ádám, Szabó Réka, Pópity Dóra, Osgyán Tamara, Marosi Dávid

5.b   Gazsó Szilárd, Tittmann Ákos, Német János, Végh Zsófia

6.a  Borbély Dóra, Fürj Bettina Letícia, Berta Nikolett, Cseri Lilla, Katona Hanna, Kovács Bianka, Mészáros Emma

6.b  Juhász Áron, Pénzes Blanka, Dávid ZsomborKi olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Ma, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.