kedd, november 30, 2021
image image image image image image image image
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.
Sulikuckó 11.10. November 10-én az Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. Márton Napjához közeledve, a népszokásokhoz kapcsolódva tanítóink segítségével a nagycsoportos óvodások Márton- napi libákat készítettek. A gyerekek nagy lelkesedéssel alkottak, sorra születtek a szebbnél-szebb ludak. Közben énekeltek, boldogan telt el az idő.
Nyílt Nap az óvónők részére Iskolánk 2021. november 10-én szerdán nyílt napot tartott az elsős tanítványaink óvónői számára, akik először magyar és matematika órákon vettek részt, majd egy közös beszélgetésre került sor a pedagógusok között.
Sulikuckó 10.20. Őszi szünet előtt október 20-án az Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. A gyerekek lelkesen jöttek, alig várták foglalkozásainkat. Az óvodások egyik csoportja memória játékkal és mozgáskoordinációs feladatokkal töltötték el hasznosan az időt, míg a másik csoport tagjai ritmusgyakorlatokkal fejlesztették érzékeiket a varázsdobverők életre keltésével. 
Állatok Világnapja 2021. okt. 4. Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már harmadik éve, a 2021/2022-es tanévben is, örökbefogadta a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Szabadidős foglalkozás 11.03. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten november 3-án Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat.

21.10.22.

Szüreti táncház

Beiskolázási programunk részeként október 16-án szombaton egy Szüreti Tácházba invitáltuk a nagycsoportos óvodásokat, valamint az első és másodikos kis diákjainkat.

DSC09095

Az őszi mulatságon kézműves foglalkozásokkal is várták alsó osztályos pedagógusaink a gyerekeket. Gyorsan készültek a mosolygós bábok, a színes szóló-szőlők is. A gyerekek nagyon ügyesen használták az eszközöket és az anyagokat egyaránt. Az ősz színeiben pompáztak a gyümölcsök, a szüreti mulatság paravánjai is, ami elé a gyerekek alkotásaikkal együtt büszkén kiálltak egy-egy fotózásra.

DSC09097

A program része volt egy hangszerbemutató, ami nagyon érdekelte a gyerekeket. Misi bácsi meg is engedte, hogy kipróbálhassák a szintetizátorát, ami nagy élmény volt azoknak, akik éltek ezzel a lehetőséggel.

DSC09109

Aki csatlakozott a táncos mulatsághoz új lépéseket is megtanulhatott tánctanárainktól Ági nénitől és leánykájától Bettitől. A résztvevők nagyon lelkesek voltak, a gyerekek szülőkkel együtt ropták a táncot.

DSC09172

Rendezvényünkön mindenki nagyon jól érezte magát, fergeteges volt a hangulat. Aki eljött nem maradt ki a vidám délelőttből.

DSC09194

Iskolaelőkészítő rendezvénysorozatunk ezzel nem ért véget. Rákóczis-szerdák foglalkozásaira folyamatosan lehet jelentkezni! A Sulikuckó és a Szabadidős foglalkozásaink minden héten váltják egymást.

DSC09387

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő nagycsoportos óvodást október 24-én szerdán a következő Sulikuckónkra!

DSC09410

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Ma, Elza napja van. Holnap Melinda és Vivien napja lesz.