kedd, november 30, 2021
image image image image image image image image
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.
Sulikuckó 11.10. November 10-én az Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. Márton Napjához közeledve, a népszokásokhoz kapcsolódva tanítóink segítségével a nagycsoportos óvodások Márton- napi libákat készítettek. A gyerekek nagy lelkesedéssel alkottak, sorra születtek a szebbnél-szebb ludak. Közben énekeltek, boldogan telt el az idő.
Nyílt Nap az óvónők részére Iskolánk 2021. november 10-én szerdán nyílt napot tartott az elsős tanítványaink óvónői számára, akik először magyar és matematika órákon vettek részt, majd egy közös beszélgetésre került sor a pedagógusok között.
Sulikuckó 10.20. Őszi szünet előtt október 20-án az Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. A gyerekek lelkesen jöttek, alig várták foglalkozásainkat. Az óvodások egyik csoportja memória játékkal és mozgáskoordinációs feladatokkal töltötték el hasznosan az időt, míg a másik csoport tagjai ritmusgyakorlatokkal fejlesztették érzékeiket a varázsdobverők életre keltésével. 
Állatok Világnapja 2021. okt. 4. Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már harmadik éve, a 2021/2022-es tanévben is, örökbefogadta a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Szabadidős foglalkozás 11.03. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten november 3-án Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat.

21.10.14.

Szabadidős foglalkozás 10.13.

Beiskolázási programunk része a Rákóczis Szerda, melynek keretében ezen a héten Szabadidős foglalkozáson vettek részt a kis óvodások.

DSC08983

A gyerekek egyik csoportja robotika foglalkozásra kapcsolódott be.

DSC09013

A robot állatok a kis idomárok utasításai alapján mozogtak, Jani bácsi elmagyarázta, és megmutatta, hogy hogyan lehet a robotokat irányítani.

DSC09024

Az ovisok nagyon ügyesen mozgatták a figurákat, egy idő után jól ráéreztek a játékra. A foglalkozáson Zümi és Katica ismét jól teljesítettek.

DSC09080

A végén nagy meglepetés érte a gyerekeket, Jani bácsi megmutatta kedvenc robotját is, ami az utasításának megfelelően táncolni kezdett, amihez az ovisok is nagy örömmel csatlakoztak.

DSC09032

A Szabadidős foglalkozáson az óvodások másik csoportja egy kis mesét dolgozott fel a tanító néni segítségével. A HIDEG LÁBÚ MANÓ az erdőben él, akinek nincs zoknija, ezért mindig hideg a lába.

DSC09039

A gyerekek kaptak a tanító néni által papírból kivágott zokni formákat, amiket fel kellett díszíteni. Az ovisok nagy lelkesedéssel fogtak hozzá a megfelelő színű fonalak kiválasztásának, majd kis segítséggel ügyesen dolgoztak, miközben vidáman énekelték a manódal néhány kedvenc sorát. A szép, színes zoknik gyorsan elkészültek.

DSC09043

A foglalkozásokon az óvodások jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki ajándékot kapott.

DSC09062

A foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni!

DSC09067

Szeretettel várunk benneteket október 20-án a következő Sulikuckóra!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 92 vendég böngészi
Ma, Elza napja van. Holnap Melinda és Vivien napja lesz.