kedd, október 26, 2021
image image image image image image image image
Köszönetkoncert a Rendőrségnek A kecskeméti gyerekeknek már második alkalommal sikerült meglepnie a megyeszékhelyi rendőröket. A járőrök az iskolakezdés időszakában a napi oktatás kezdetekor és befejezésekor segítették a zebrán történő biztonságos közlekedést. SAJTÓMEGJELENÉS
Szüreti táncház Beiskolázási programunk részeként október 16-án szombaton egy Szüreti Tácházba invitáltuk a nagycsoportos óvodásokat, valamint az első és másodikos kis diákjainkat.
Szabadidős foglalkozás 10.13. Beiskolázási programunk része a Rákóczis Szerda, melynek keretében ezen a héten Szabadidős foglalkozáson vettek részt a kis óvodások. A gyerekek egyik csoportja robotika foglalkozásra kapcsolódott be, a másik csoport egy kis mesét dolgozott fel a tanító néni segítségével.
Fizess Mosollyal! Iskolánk pedagógusai és diákjai karitatív kihívást kezdeményeztek 2017-ben a „Fizess Mosollyal!” - jótékonysági lánccal. Folyamatos kihívásoknak tettünk eleget, melyet nem csak közvetlen környezetünk tapasztalhatott meg. Az idén is folytatódik amelynek célja, hogy önzetlen segítséget, támogatást nyújtsunk bárkinek, akinek erre szüksége van. Segítségünkért egy mosolyt kérünk cserébe.
Bozsik program II. korcsoport A gyerekek már nagyon várták, hogy megmutathassák, mennyit fejlődtek ez alatt a hosszú idő alatt. A 3-4-es korosztályban iskolánkból több, mint negyven gyermek (köztük egy lánycsapat is) vett részt a program első fordulójában, ahol a lelkesedés és a küzdelem mellett a gyerekek fejlődése is szembetűnő volt.
Sulikuckó 10.06. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk. Október 6-án az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt, miközben megismerkedtek a leendő elsős tanítóinkkal és az iskolai környezettel is barátkozhattak. A gyerekek már alig várták, hogy jöhessenek, boldogan érkeztek hozzánk.
A biztonság az első A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által megrendezésre kerülő „Road Safety, a biztonság az első” program 2021. október 1-én iskolánkból 3 osztály vett részt. Csodálatos délelőtt kerekedett a programból.
Őszi Erzsébet táborok Iskolánk felső tagozatosai szeptemberben, három különböző turnusban tölthettek el 3 csodaszép őszi napot Zánkán. Részt vettek csapatépítő programon, koncerten, discoban, vicces fizikai, kémiai kísérleteket bemutató interaktív előadáson. Kirándultak, túráztak a Káli medencében, játszottak, sportoltak a szabadban. Nagy élmény volt a karantén után újra kimozdulni és felhőtlenül együtt lenni.

21.09.09.

Honnan ”ered” a csapvíz?

Miért mondják: az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer?

IMG 20210903 142142

Iskolánk meghívást kapott a Bácsvíz Zrt-től, hogy tájékozódhassunk mindennapi ivóvizünk előállításáról.

IMG 20210903 142433

A 3. a és a 3. c osztály tanulói a BÁCSVÍZ által küldött buszokkal jutottak (előre megadott időpontban) a Mártírok úti II. számú vízműtelepre, ahol közvetlen bepillantást nyertek az ott dolgozók munkájába, a víztermelés és tisztítás tevékenységeibe.

IMG 20210903 144851

Láthatták a telepen a csőhálózat elemeit és az ellenőrző eszközöket, műszereket is, valamint a központi üzemfelügyeleti rendszer diszpécsertermét. Hallhattak a hálózatok üzemeltetését, a hibák elhárítását végző, valamint a szivárgásokat felderítő kollégák feladatairól.

received 271882884510193

Ivóvizünk védelmében mindenképp hasznos víztakarékossági praktikákat is megbeszéltek.

 

Dr. Vasné Donkó Zita

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Ma, Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.