kedd, július 27, 2021
image image image image image image image image
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Sikeres nyelvvizsgák A 2020/2021. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.
Újra! Használom! Újrahasználom! Mindannyian törekszünk, hogy minél kevesebb hulladékot halmozzunk fel. A kreatív újrahasznosítás jegyében iskolánk 2.a osztályos tanulói kihívással egybekötött kiállítást rendezett, melyen hat osztály vett részt.
Mobiltelefon gyűjtő akció Sikeresen zárult a meghirdetett mobiltelefon gyűjtő akció. Diákjaink és szüleik komolyan vették a felhívást, sok telefon került a dobozba. Jó érzés, hogy ezzel is hozzájárulhattunk környezetünk megóvásához. Iskolánk elkötelezett környezetvédő.
Tudásbajnokság eredmények A Tudásbajnokság 2020/2021.-es tanév eredményei olvashatók itt.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel már 2. alkalommal került sor online verseny megrendezésére. A pandémia ellenére, a tanulók nagy számban jelentkeztek a megmérettetésre, a versmondók összesen 10 kecskeméti iskolából küldték be szavazataikat.
Mobiltelefon-gyűjtő verseny Iskolánkban használt mobiltelefon-gyűjtó versenyt hírdetünk meg. 2021 május 10 - június 15. között. A verseny az osztályok között zajlik, a legeredményesebbeket díjazzuk. További részletek a cikkben.
„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében. Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.

21.04.26.

„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében.

Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.

erzekeles.01

erzekeles.10

A vakok és gyengén látók, ill. az egyéb sérüléssel élők számára, és fiatalok érzékenyítésére készülő pihenőkert gondozását, karban tartását iskolaidőben, a mellette lévő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felső tagozatos diákjai vállalták.

erzekeles.04

Sajnos a pandémia miatt ez most nem lehetséges, így a klubtagok önkéntes munkája nyomán szépül jelenleg a kert.

erzekeles.06

A park további ápolásához a Kecskeméti Szent László Lions Club a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány részére kerti szerszámokat, és egy akkumulátoros fűnyírót ajándékozott, hogy a gyerekek a környezet és természetvédelem gyakorlatát is megtapasztalhassák.

erzekeles.07

Az eszköztár átadására 2021. április 26-án 11 órakor került sor.

erzekeles.11

erzekeles.02

erzekeles.03

erzekeles.05

erzekeles.08

erzekeles.09

plusz1

plusz2

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Ma, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.