hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.11.20.

Közös versmondás

Közös versmondás a Magyar Nyelv Napja alkalmából

Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

125133298 377381223704093 865080917777212613 n

A program a kialakult helyzetre való tekintettel online formában került megrendezésre. Az élő közvetítésre november 13.-án pénteken került sor.

Eredetileg a kiválasztott vers Tóth Krisztina költő Hála-változat c. verse lett volna, de a költőnő egy szép gesztussal szeretett volna emlékezni költőtársára Szőcs Gézára, ezért megváltoztatta a közös verselésre szánt verset.

125209676 648258772723930 3984485706642866566 n

Szőcs Géza Kossuth díjas és József Attila díjas erdélyi magyar költő emlékére az Add rá a benned alvó gyanútlan kisgyerekre című vers lett a kiválasztott.

Az online megrendezett közös verselésen iskolánkat két tanulója, Kapás Blanka és Adler Kende képviselte.

125345238 722393398362184 5484239179381678464 n

A programot Cserép László a Hamvas Béla Asztaltársaság titkára vezette, majd a közösen elmondott vers után Tóth Krisztinával beszélgetett. Érdekes történeteket hallhattunk, a költő mesélt Szőcs Géza költőtársáról, majd az új könyveiről, és a születendő gondolatokról, amelyek még arra várnak, hogy papírra vessék. A magyar nyelv és a versek fontosságáról, és azzal zárta, hogy reméli a következő közös versmondásra már nem online formában kerül sor.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.