hétfő, április 06, 2020
image image image image image image image image
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Ebéd rendelési lehetőség 2020 április 01-től lehetőség van a közétkeztetés igénybevételére, napi egyszeri meleg ételt formájában. Az ételt egyszer használatos edénybe kicsomagolva kapja meg mindenki, aki arra igényt tart, a kijelölt intézményben 11.00 órától 13.00 óráig.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.
Sulikuckó 02.26. Február 26-án az Iskolaváró Sulikuckóra jöttek hozzánk a nagycsoportos óvodások, akikkel január óta hétről-hétre találkozunk beiskolázási programunk részeként a Rákóczis Szerdákon.
Szabadidős foglalkozás 02.19. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.

19.11.19.

Örökbefogadás

Rohanó világunkban egyre fontosabbá válik, hogy figyeljünk környezetünkre és egymásra, hogy minden nap éljünk harmóniában a természettel és környezetünkkel, a minket körülvevő élőlényekkel és legyünk képesek megóvni környezetünk élő és élettelen értékeit.

Az állatok boldogabbá, gazdagabbá teszik életünket, segítik napjainkat. Törekedni kell a megfelelő kapcsolat, barátság kialakítására az ember és az állatok között. Az állatok világnapja is e kapcsolat erősítésére és az együttélés fontosságára hívja fel a figyelmünket. Háziállatainkról mi gondoskodhatunk, a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában is részt vehetünk azzal, ha jelképesen örökbe fogadunk egy állatot, hogy segítsük gondozásukat, fennmaradásukat. Támogathatjuk a WWF fajvédelmi tevékenységét is, akkor hozzájárulhatunk ahhoz, hogy zavartalanul élhessenek természetes élőhelyükön.

Mi a vadon élő állatok közül a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit és a Szegedi Vadaspark kárpáti hiúzát, a 2019- es év emlősét választottuk az örökbefogadásra.

Iskolánk 25 osztályából 22 osztály 297 diákja, kicsik és nagyok gondolták úgy, hogy részt vesznek e jeles tevékenységben és döntöttek az örökbefogadás mellett, mellyel támogatták a kiválasztott állatok életének jobbá tételét, életkörülményeinek javítását.

A szibériai tigrisek örökbefogadói: a 7. évfolyam és a Zöldkör (66 diák), akik a Nyitott Szemmel Egyesület támogatásával kirándultak az Állatok Világnapján a Kecskeméti Vadaskertbe.

A Szegedi Vadasparkban a kárpáti hiúz örökbefogadói: a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (298 diák).

Alsó tagozat: 133 fő, 10 osztály: 1. a c, 2. a b c, 3. b c, 4. a b c, Felső tagozat: 164 fő, 12 osztály: 5. a c, 6. a b c, 7. a b c d, 8. a b c, valamint pedagógusok és a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány.

Oklevelek

oklevel01

oklevel02

Az örökbefogadott állatok bemutatása

Szibériai tigris (Panthera tigris altaica)

kep01

A szibériai (vagy amúr) tigris a legnagyobb termetű nagymacska. Legnagyobb ismert egyede 384 kg volt. Állománya világszerte csak néhány száz egyedből áll, több él fogságban, mint szabadon. Bundájukért, ékszernek való karmaikért és tévesen gyógyhatásúnak vélt csontjaikért vadásszák. A védelemnek köszönhetően száma vadon: 400-500 egyed.

Magányos életmódú, elsősorban éjszaka vadászik. Zsákmányállatai szarvasok, vaddisznók és egyéb nagytestű növényevők. Egyszerre akár 50 kg húst is el tud fogyasztani. Átlagos élettartamuk a vadonban 8-10 év, állatkertekben 16-18 év.

Fennmaradásukat a vadászat és az élőhelyeik megsemmisítése veszélyeztetik legfőképpen, a szigorú védelem ellenére az orvvadászat még most is veszélyezteti a létét.

Kárpáti hiúz (Lynx lynx carpathicus)

kep02

Európa legnagyobb macskaféléje hosszú fülpamacsairól könnyen felismerhető. Nagy kiterjedésű zárt, sűrű, csendes hegyvidéki erdőségeket kedveli, ahol emberi beavatkozástól mentesen élhet. Természeti értéke: 500.000 Ft. Testtömege: 15 - 36 kg, testhossza: 70 - 130 cm. Élettartama: 12 - 20 év.

Éjszakai ragadozó, ügyes vadász. Zsákmányállatai kisebb emlősök, őzek, rágcsálók, madarak. Csúcsragadozó. A 20. század elején állománya megritkult, sok helyről teljesen el is tűnt, élőhelyének folyamatos pusztítása, erdőségek csökkenése és a nagymértékű vadászat következtében.

Az 1980-as évektől az Északi – középhegység területén újra megfigyelhető a faj természetes visszatelepülése, néhány példány (15 - 20). A kárpáti hiúz Magyarországon 1993 óta fokozottan védett nagyragadozó faj. Az Európai Unió Élőhelyvédelmi Irányelvén a különösen veszélyeztetett fajok listáján is szerepel.

(Milkovicsné Gombás Gabriella)


beisk20-21

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

PENZUGY

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4034
mod_vvisit_counterTegnap5684
mod_vvisit_counterEzen héten4034
mod_vvisit_counterMúlt héten40188
mod_vvisit_counterEbben hónapban32448
mod_vvisit_counterMúlt hónapban170810
mod_vvisit_counterÖsszesen8160751
.

Elérhetőség:

elerhetoseg

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Ma, Vilmos és Bíborka napja van. Holnap Herman napja lesz.