kedd, július 23, 2019
image image image image image image image image
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.

18.12.07.

Kutyás órák a Rákócziban

Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.

IMG 9151

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában már évek óta vendégeskednek a négylábúak a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” jóvoltából. Ezt a kapcsolatot tovább ápolva, 2018-2019-es tanévtől nem csak néha látogatnak el hozzánk a kutyusok, hanem most már folyamatos résztvevői lesznek az óráknak.

IMG 9159

Iskolánkban ettől az évtől egy új pedagógus Dr. Mihályné Kömlei Krisztina a” Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” önkéntese az alapítvány füge nevű kutyusával járja az órákat és segíti a tanítást.

IMG 9168

A módszer neve állat asszisztált pedagógiai, melynek lényege, hogy a kutyát motivációs társként alkalmazzuk. A tanítási órákon a helyes válaszok jutalmazása a kutyusokon keresztül történik. Természetesen a tanulás mellett a négylábú ebek a játékban is társak.

IMG 9175

A gyerekek nagyon élvezik ezeket az órákat, a kutya számukra egy örömforrás, ezáltal a feladatok elvégzése is sokkal könnyebben megy.

IMG 9177

Iskolánk arra törekszik, hogy a tanulók több irányból meglegyenek támogatva, sokoldalú ismeretszerzéssel segítsük tanulásukat ezzel is növelve önbizalmukat. Ehhez járul hozzá a kutyás foglalkozás is.

IMG 9192

fotók-szöveg: Borsos Andrea


plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3035
mod_vvisit_counterTegnap4056
mod_vvisit_counterEzen héten7091
mod_vvisit_counterMúlt héten27627
mod_vvisit_counterEbben hónapban90297
mod_vvisit_counterMúlt hónapban132226
mod_vvisit_counterÖsszesen6963638
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
Ma, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.