hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.09.23.

Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor.

DSC03505

A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre.

DSC03499

Kecskemét 5 iskolájából 17 tanuló küldött be online felvételt a versmondásáról, melyeket a 3 tagú zsűri (Kissné Tóth Ildikó tagintézmény-vezető, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Hegedűs Zoltán Jászai Mari díjas színművész ) tekintett meg és a következő döntést hozták:

DSC03507

Eredmények:

5-6. korosztály

I.Tamasi Lili 6. osztály ( Református Általános Iskola )

II. Boldog Csenge 5. osztály (Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola)

III. Szécsi Éva Henrietta 6. osztály ( Kodály Zoltán Ének Zenei

Általános Iskola)

DSC03512

7-8. korosztály

I. Adler Kende 8. osztály ( II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

II. Pusztai Aladár 8. osztályos ( Tóth László Általános Iskola)

III. László Júlia 7. osztály ( Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskola)

DSC03521

A versenyre két további jelentkező is volt. Salánki Sámuel és Balogh Réka 3. osztályos tanulók a Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskolából. A két kis verselőt a zsűri különdíjban részesítette: Buda Ferenc Kossuth díjas költő könyvét ( Fehérlófia, Doromboló) kapták ajándékba.

 DSC03517

szöveg, fotók: Borsos Andrea

Hiros.hu cikk az eseményről


Videó Adler Kende verséről

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.