péntek, október 30, 2020
image image image image image image image image
Rendőrségi meglepetés bemutató Az esemény háttértörténete a következő: Szeptemberben iskolánkhoz vezető gyalogátkelőhelyen rendőri irányítás segítette a biztonságos átkelést. A 4. b osztály tanulói levelet írtak a rendőrségnek,amelyben megköszönték a segítséget. KEOL.HU cikk
Szülői tájékoztató A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendkívüli intézkedések továbbra is érvényesek. Az intézkedések részletesen olvashatók ebben a cikkben...
Fogadóóra, Október 1-től érvényes szabályok A fogadóórák helyetti konzultációs lehetőségekről és az Október 1-től érvénybe lépő szabályokról olvashat információkat ebben a cikkben.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor. A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre. Hiros.hu cikk.
Ebéddel kapcsolatos információk Ebédrendeléssel, lemondással és fizetéssel kapcsolatos információk olvashatók itt.
Középiskolák nyílt napjai Kedves Nyolcadikosok! Kedves Szülők! A Kecskemét környéki középiskolák 2020/2021-as tanévre várhatóan meghirdetett nyílt napjairól lehet itt tájékozódni.
Őszi papír- és gesztenye gyűjtés IDŐPONT: 2020. OKTÓBER 19. (HÉTFŐ)
7.00-17.00 ÓRA
HELYSZÍN
: AZ ISKOLA NAGYUDVARA KÉRJÜK, TÁMOGASD A DIÁKÖNKORMÁNYZAT AKCIÓJÁT!
Környezetvédelmi fotópályázat értékelése A járvány miatti iskolabezárás okán szeptemberre voltunk kénytelenek elhalasztani. Remélem továbbra is kritikus szemmel nézitek a környezetetekben előforduló jó és rossz példákat! Hogy tanuljunk belőlük, próbáljuk a jókat ellesni a kártékonyakat megváltoztatni, elkerülni.  

20.09.23.

Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor.

DSC03505

A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre.

DSC03499

Kecskemét 5 iskolájából 17 tanuló küldött be online felvételt a versmondásáról, melyeket a 3 tagú zsűri (Kissné Tóth Ildikó tagintézmény-vezető, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Hegedűs Zoltán Jászai Mari díjas színművész ) tekintett meg és a következő döntést hozták:

DSC03507

Eredmények:

5-6. korosztály

I.Tamasi Lili 6. osztály ( Református Általános Iskola )

II. Boldog Csenge 5. osztály (Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola)

III. Szécsi Éva Henrietta 6. osztály ( Kodály Zoltán Ének Zenei

Általános Iskola)

DSC03512

7-8. korosztály

I. Adler Kende 8. osztály ( II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

II. Pusztai Aladár 8. osztályos ( Tóth László Általános Iskola)

III. László Júlia 7. osztály ( Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskola)

DSC03521

A versenyre két további jelentkező is volt. Salánki Sámuel és Balogh Réka 3. osztályos tanulók a Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskolából. A két kis verselőt a zsűri különdíjban részesítette: Buda Ferenc Kossuth díjas költő könyvét ( Fehérlófia, Doromboló) kapták ajándékba.

 DSC03517

szöveg, fotók: Borsos Andrea

Hiros.hu cikk az eseményről


Videó Adler Kende verséről

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
Ma, Alfonz napja van. Holnap Farkas napja lesz.