csütörtök, április 02, 2020
image image image image image image image image
Betűzd a nevet kihívás Feladat: Tudjátok, ma van II. Rákóczi Ferenc születésnapja. II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én a Zemplén megyei Borsi kastélyban született. Ezért a mai nap, és a hétvége kihívása Rákóczi sportosainak, hogy Rákóczival kapcsolatos kifejezést tornázz el, természetesen korabeli zenére.
Ebéd rendelési lehetőség 2020 április 01-től lehetőség van a közétkeztetés igénybevételére, napi egyszeri meleg ételt formájában. Az ételt egyszer használatos edénybe kicsomagolva kapja meg mindenki, aki arra igényt tart, a kijelölt intézményben 11.00 órától 13.00 óráig.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.
Sulikuckó 02.26. Február 26-án az Iskolaváró Sulikuckóra jöttek hozzánk a nagycsoportos óvodások, akikkel január óta hétről-hétre találkozunk beiskolázási programunk részeként a Rákóczis Szerdákon.
Szabadidős foglalkozás 02.19. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.

20.03.03.

Operaház „Nagyköveti” Programja

Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

DSC02335

Novemberben a Varázsfuvola c. előadás előtti megismerkedés volt a repertoáron. Majd következett most február 20-21-én a Katona József Színház bérleteseinek a Péter és a Farkas zenés mesejátékra való felkészülés.

DSC02339

A diákok megismerkedtek a darabban felhangzó hangszerekkel. Minden szereplőhöz tartozik egy hangszer, amit a tanulók már a megnézendő előadás előtt tisztába kerülnek a hangszerekkel. Néhányat sikerült felismerni hallásról, de azért elkelt a segítség pár hangszer felismerésében. A gyerekek nagyon élvezték Szebeni Etelka operaénekes előadását, szívesen hallgatták a darabbal és a hangszerekkel kapcsolatos érdekes információit.

DSC02349

A program utolsó foglalkozása a tánc műfajából kerül elő. A balett lesz a középpontban. Rujsz Edit magántáncosnő, balett mester, koreográfus lesz segítségünkre, hogy betekintést nyerjünk a kulisszák mőgé, megismerjük a balett szépségét, hogy megszeressük ezt a műfajt.

DSC02366

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Ma, Áron napja van. Holnap Buda és Richárd napja lesz.