hétfő, május 10, 2021
image image image image image image image image
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Mobiltelefon-gyűjtő verseny Iskolánkban használt mobiltelefon-gyűjtó versenyt hírdetünk meg. 2021 május 10 - június 15. között. A verseny az osztályok között zajlik, a legeredményesebbeket díjazzuk. További részletek a cikkben.
„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében. Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.
Információk a beiratkozásról Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2021/2022. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a vírushelyzetre való tekintettel a tavalyi tanévhez hasonlóan kerül lebonyolításra. További információk a cikkben olvashatók.
Digitális Rákóczi-s pályázat Iskolánkban az idei tanévben március végén, II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulója alkalmával került volna megrendezésre a hagyományos ”Rákóczi hét” sok-sok érdekes eseménnyel, játékkal, versennyel és felvonulással. Azonban ezt a forgatókönyvet idén (is) átírta az élet, így diákjaink és tanáraink digitális feladatok keretében ünnepelték meg iskolánk névadójának emlékét.
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Adó 1% Kedves Szülők! Iskolánk alapítványa szeretettel várja adójuk 1%-ának felajánlását. Tisztelettel köszönjük, hogy ezzel segítik munkánkat. Fogódzó Gyermeksegélyezési Egyesület Adószám:18365098-1-03

20.03.03.

Operaház „Nagyköveti” Programja

Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

DSC02335

Novemberben a Varázsfuvola c. előadás előtti megismerkedés volt a repertoáron. Majd következett most február 20-21-én a Katona József Színház bérleteseinek a Péter és a Farkas zenés mesejátékra való felkészülés.

DSC02339

A diákok megismerkedtek a darabban felhangzó hangszerekkel. Minden szereplőhöz tartozik egy hangszer, amit a tanulók már a megnézendő előadás előtt tisztába kerülnek a hangszerekkel. Néhányat sikerült felismerni hallásról, de azért elkelt a segítség pár hangszer felismerésében. A gyerekek nagyon élvezték Szebeni Etelka operaénekes előadását, szívesen hallgatták a darabbal és a hangszerekkel kapcsolatos érdekes információit.

DSC02349

A program utolsó foglalkozása a tánc műfajából kerül elő. A balett lesz a középpontban. Rujsz Edit magántáncosnő, balett mester, koreográfus lesz segítségünkre, hogy betekintést nyerjünk a kulisszák mőgé, megismerjük a balett szépségét, hogy megszeressük ezt a műfajt.

DSC02366

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi
Ma, Ármin és Pálma napja van. Holnap Ferenc napja lesz.