csütörtök, augusztus 06, 2020
image image image image image image image image
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

20.03.03.

Operaház „Nagyköveti” Programja

Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

DSC02335

Novemberben a Varázsfuvola c. előadás előtti megismerkedés volt a repertoáron. Majd következett most február 20-21-én a Katona József Színház bérleteseinek a Péter és a Farkas zenés mesejátékra való felkészülés.

DSC02339

A diákok megismerkedtek a darabban felhangzó hangszerekkel. Minden szereplőhöz tartozik egy hangszer, amit a tanulók már a megnézendő előadás előtt tisztába kerülnek a hangszerekkel. Néhányat sikerült felismerni hallásról, de azért elkelt a segítség pár hangszer felismerésében. A gyerekek nagyon élvezték Szebeni Etelka operaénekes előadását, szívesen hallgatták a darabbal és a hangszerekkel kapcsolatos érdekes információit.

DSC02349

A program utolsó foglalkozása a tánc műfajából kerül elő. A balett lesz a középpontban. Rujsz Edit magántáncosnő, balett mester, koreográfus lesz segítségünkre, hogy betekintést nyerjünk a kulisszák mőgé, megismerjük a balett szépségét, hogy megszeressük ezt a műfajt.

DSC02366

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi
Ma, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.