szerda, november 25, 2020
image image image image image image image image
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.
Rajzverseny Rajzverseny 3-6. osztályosok számára. Készítsetek illusztrációt a Vuk című regény valamely részletéhez! Beküldési határidő: 2020. december 11. További részletek a cikkben.
Rendőrségi meglepetés bemutató Az esemény háttértörténete a következő: Szeptemberben iskolánkhoz vezető gyalogátkelőhelyen rendőri irányítás segítette a biztonságos átkelést. A 4. b osztály tanulói levelet írtak a rendőrségnek,amelyben megköszönték a segítséget. KEOL.HU cikk
Szülői tájékoztató A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendkívüli intézkedések továbbra is érvényesek. Az intézkedések részletesen olvashatók ebben a cikkben...
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor. A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre. Hiros.hu cikk.

20.03.03.

Operaház „Nagyköveti” Programja

Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

DSC02335

Novemberben a Varázsfuvola c. előadás előtti megismerkedés volt a repertoáron. Majd következett most február 20-21-én a Katona József Színház bérleteseinek a Péter és a Farkas zenés mesejátékra való felkészülés.

DSC02339

A diákok megismerkedtek a darabban felhangzó hangszerekkel. Minden szereplőhöz tartozik egy hangszer, amit a tanulók már a megnézendő előadás előtt tisztába kerülnek a hangszerekkel. Néhányat sikerült felismerni hallásról, de azért elkelt a segítség pár hangszer felismerésében. A gyerekek nagyon élvezték Szebeni Etelka operaénekes előadását, szívesen hallgatták a darabbal és a hangszerekkel kapcsolatos érdekes információit.

DSC02349

A program utolsó foglalkozása a tánc műfajából kerül elő. A balett lesz a középpontban. Rujsz Edit magántáncosnő, balett mester, koreográfus lesz segítségünkre, hogy betekintést nyerjünk a kulisszák mőgé, megismerjük a balett szépségét, hogy megszeressük ezt a műfajt.

DSC02366

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Ma, Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.