hétfő, augusztus 10, 2020
image image image image image image image image
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

20.01.21.

Hotelszemle

ÉLETLECKÉK

1.Hotelszemle

IMG 3726

Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is.

IMG 3674

Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba (amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek),

IMG 3677

IMG 3694

(a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk.

IMG 3679

Kecskés Anita várt minket, aki rákóczis volt valaha, most pedig ő a sales&revenue coordinátor. Tartott nekünk egy nagyon érdekes, interaktív előadást. Megtudtuk, hogy a szálloda a Mariott International Inc. licence alapján működik, hogy kik dolgoznak itt, hogy tulajdonképpen mi a munkájuk és miért választották pont ezt. Anita beszélt nekünk a franchise rendszerről, mesélt érdekes és híres vendékekről, különleges kívánságokról, és mivel minket érdekelt, a különböző szolgáltatások árairól, a dolgozói kedvezményekről.

IMG 3681

Ezután elindultunk körbenézni a különböző egységekben és közben szorgalmasan jegyzeteltünk, hogy az iskolatársainknak mindent tovább tudjunk adni.

IMG 3696

IMG 3698

IMG 3699

Először a „frontvonalon” jártunk. A hotel 136 szobát kínál. Van csomagmegőrző, étterem, étkező, bár, szobaszervíz, konferenciaterem és businesscenter. Akár 450 fős rendezvénynek is helyet tudnak biztosítani. Kipróbáltuk az edzőtermet,

IMG 3737

bekukkantottunk a szaunába, megszemléltük a pezsgőfürdőt és kis híján fejest ugrottunk a beltéri medencébe!

IMG 3741

Majd áttértünk a háttérben sürgő-forgó dolgozókhoz. Bekukkantottunk a konyhába,

IMG 3707

felmértük a készleteket és megnyugodtunk, hogy nem fognak ott minket krumplipucolásra, hiszen ide már minden áru konyhakészen érkezik.

IMG 3709

A főséf sem állt kuktasapkában a tűzhely mellett, ottjártunkkor pont irodai munkáját végezte.

IMG 3710

Barangoltunk a vendégek által nem látogatható háttérfolyosókon, öltözőkben, megismerkedhettünk a hátsó portán dolgozó kapussal,

IMG 3711

lecsekkoltuk a mosodát,

IMG 3712

IMG 3716

a szobalányok főnöke (housekeeping) pedig megengedte, hogy megnézzük a tetőn lévő exkluzív penthouse luxuslakosztályt. Az utolsó vendég, aki itt járt ByAlex volt.

IMG 3732

Láttuk, hogy gondot fordítanak a környezetvédelemre (mindenhol szelektív hulladékgyűjtőket használtak),

IMG 3725

és az akadálymentesítésre is (többek között a lépcsőházi szinteket jelölő táblákat braille írással is ellátták)

IMG 3742

A nap végén többen közülünk fontolgatták, hogy milyen szerepkörben dolgoznának itt szívesen.

Abban pedig, hogy a mi Sheratonunk, méltán érdemelte meg többször is az év szállodája díjat, büszke kecskemétiként teljesen egyetértettünk, mindannyian!

7.d osztály

IMG 3729

IMG 3721

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Ma, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.