kedd, március 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

19.12.10.

Japán-magyar baráti társaság sajtótájékoztató

Ma már nincs olyan japán ember Kagoshima megyében, aki ne tudná, hol van Magyarország. Ez az ott élő egyetlen magyar állampolgárnak, Juhász Sandynak köszönhető. A televíziós riporterként dolgozó Sandy egy nagyszabású könyvgyűjtő akciót álmodott meg, amelyet Honno Kote névre keresztelt. A projekt eredményeképpen 20 ezer japán könyv érkezett Magyarországra novemberben. A Kecskemét-Aomori Baráti Kör ebből 500 darabot kap. A könyvek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola könyvtárában lesznek elérhetőek a japán kultúra iránt érdeklődők számára.

japanmagyar.01

A  tervek szerint 5000 könyv érkezett volna Magyarországra a Honno Kote projekt keretén belül a Japánban található Kagoshima megyéből. A projekt ötletgazdája Juhász Sandy televíziós riporter, aki egyetlen magyar állampolgárként él Kagoshima megyében. A kezdeményezés olyan sikeresnek bizonyult, hogy novemberben 20.000 könyv jutott el hazánkba, amelyekből 500 kötetet kap a Kecskeméti-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör. Ma délelőtt adták át a Kecskemétre érkező kötetek egy részét a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. 

japanmagyar.02

Juhász Sandy televíziós műsorvezetőként és riporterként dolgozik a Kagopita nevű japán műsorban. Kagoshima megyében ő az egyetlen magyar állampolgár. 16 éve él a szigetországban. Azt vette észre, hogy a japánok ismerik Kodályt, Lisztet, a rubik kockát, a magyar borokat valamelyest, de ezen kívül nem sokat tudnak hazánkról. A Honno Kote projekttel azt szerette volna elérni, hogy a két nemzet jobban megismerje egymást.

japanmagyar.03

- Projektünk 2019 januárjában indult, amikor egy ülésen bejelentettem, hogy könyveket szeretnék gyűjteni. Akkor körülbelül 20 önkéntes tette fel a kezét, hogy szeretne segíteni ebben. Már csak az volt a kérdés, hogy is juttassuk el a könyveket Kagoshimából Magyarországra. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy felállítunk kézzel készített gyűjtődobozokat a megye több pontján, és oda bele lehet helyezni a könyveket, amelyekre nincs szükségük a kagoshimaiaknak. Amikor megteltek a dobozok, elszállítottuk őket a raktárba. Közben eljöttem Magyarországra, és amikor visszaérkeztem, július végén, azt tapasztaltam, hogy nemhogy 5000 könyv gyűlt össze, mint eredetileg elterveztük, hanem 20 ezer könyv lett a végeredmény - mesélte Sandy.

japanmagyar.04

A műsorvezető mindent megtett azért, hogy figyelmet toborozzon a projektnek. Segítséget kért a televíziótól, ahol dolgozik, és igyekezett bemutatni a japánoknak, hogy mennyi közös van Magyarországban és Kagoshima megyében. A megye kormányzóját is felkereste. Mindenhol szívélyesen fogadták.

japanmagyar.05

- A projektünk azért különleges, mert idén ünnepeljük a japán-magyar diplomáciai kapcsolat felvételének 150 éves évfordulóját. A mi projektünk hivatalosan akkreditált rendezvénnyé lett nyilvánítva mindkét ország részéről - hangsúlyozta Juhász Sandy.

japanmagyar.06

Augusztus végén a közel 500 doboznyi könyvet szállító hajó elindult hosszú útjára. A gazdag adomány november első hetében megérkezett Magyarországra. Jelenleg az átadások zajlanak.

japanmagyar.07

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. c osztálya hétfőn délelőtt műsorral fogadta hazánk lányát, aki ilyen sokat tett a két nemzet barátságáért és a japán kultúra iránt érdeklődő magyar emberekért. Sandy őszinte lenyűgözöttséggel figyelte az éneklő diákokat és Nagy Denisz táncát.

Cikk forrása: hiros.hu

 Fotók: hiros.hu


Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.